Til madpakken: nemme (glutenfrie) pizza muffins med havregryn

Nemme (glutenfrie) pizza muffins med havregryn/Indlægget indeholder reklamelinks, hvilket betyder at jeg får en lille kommision, hvis du køber det online gennem disse links. Tak fordi du læser med og støtter mit arbejde!/ 

Det sker ganske ofte, at jeg får en spontan ide og går i køkkenet med det samme. I går var det trangen til pizza, der (igen) meldte sig, men jeg havde alligevel lyst til en lidt sundere variant. Jeg ved ikke lige hvor pizza muffins kom ind i billedet, men det måtte jo gerne være nemt. Derfor tænkte jeg, at jeg kunne bruge min opskrift på koldhævede boller, men uden at de skulle stå til hævning hele natten 😉

Jeg lavede lidt rettelser i opskriften og de blev super lækre og perfekte til madpakken!

Opskrift på 12-15 stk pizza muffins

50 gr. havremel* (havregryn du blender til mel)
70 gr. finvaslede havregryn
50 gr. fuldkorns rismel (Du kan bruge alle typer mel tænker jeg)
1 lille fintrevet gulerod (omkring 10-15 gr.)
3 dl. vand
1 1/2 spsk HUSK/loppefrøskaller
Et godt nip havsalt
1 spsk olivenolie
1 stor tsk bagepulver (Har du tid til det, så brug 1 tsk tørgær og lad dejen hæve 1 times tid)

*havremel og havregryn er i sig selv glutenfri, men da de bliver produceret sammen med glutenholdige sorter, kan almindelige havregryn indeholde en smule gluten, så ønsker du dem 100 % glutenfri, skal du vælge glutenfri havregryn.

Fyld til pizza muffins

Tomat sovs (kan købes eller nemt laves selv*)
Revet ost (Jeg bruger manchego gedeost som jeg selv river. Det smager lidt alla parmesanost)
1 tsk. oregano som drysses på tomatsovsen

  • Bland vand og HUSK/loppefrøskaller sammen, så det bliver en let gelé. Det tager ca. 5 min. Det skal gerne piskes i for at der ikke kommer klumper
  • Brug gerne 10 min. på at piske en masse luft ind i selve gelén med en håndmixer. Det gør brødet mere luftigt.
  • Derefter kommer du alle andre ingredienser i lidt efter lidt og rører det godt sammen
  • Jeg lod dejen stå i 10 min, så dejen bliver en smule mere fast, men den er ret klistret
  • Fyld nu dine muffinsforme halvt op. De må ikke blive fyldt helt op, for så bliver der rigtig meget brød
  • Bag dine muffins i 15 min uden fyld ved 200 grader varmluft
  • Tag dine muffins ud og fyld det ønskede fyld på
  • Bages yderligere i 15 min ved 200 grader ved varmluft
  • Lad dem gerne køle en del af eller virker de ikke færdigbagt

*Jeg laver altid pizzasovs/tomat sovs selv ved at koge:

1 dåse hakkede tomater
3 spsk. tomatpuré
1/2 dl vand
4 hvidløg
1 løg (skæres i grove stykker)
1 lille gulerod (skæres i grove stykker)
Godt med havsalt
Evt. en grøntsags boullionterning

Alt koges i 20-30 min (eller længere tid, hvis du har tid)  og til sidste stavblendes det og smages til med ekstra salt.

Nemme (glutenfrie) pizza muffins med havregryn

De smager skønt kolde eller lune og er som sagt perfekte til madpakken eller den lille sult.

Velbekomme!

Kærligst Tina

Pssst… Problemer med maven? Så har jeg lavet “Bliv fordøjelsesproblemer kvit” netop til dig ? 

Del på facebook
Del på linkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *