Glutenfri snurre med spirulina og (gede)ost

Glutenfri snurre med spirulina og (gede)ost

Det der sker i dag er lidt skørt. Altså selve bagværket her på billedet og det ligner da heller ikke de flotte kanelsnurre, som man ser hist og pist. Så i må lige bære over med udseendet. Det er nemlig... tadaaaaa.... SNURRE MED SPIRULINA! Hvis du lige når at tænke, "med hvad for noget", så skal du næste læse indlægget "Derfor skal du kende til spirulina". Jeg var til et event forleden, hvor vi fik pizza med spirulina og ost og det smagte simpelthen så godt. Efter at have lavet pizza muffins to gange indenfor tre dage tænkte jeg, at jeg jo også kunne prøve at variere lidt ;) Spirulina er en superfoods, som betyder at den er fyldt med næring fra antioxidanter, vitaminer og mineraler. Når en fødevare kaldes for en superfood er det ganske enkelt fordi at indholdet af vitaminer, mineraler og næringsstoffer er rigtig højt. Jeg brugte samme dej som pizza muffins, men denne gang med tørgær, hvor dejen hævede en god times tid.

 

Glutenfri snurre med spirulina 8-10 stk:

50 gr. havremel* (havregryn du blender til mel) 70 gr. finvaslede havregryn 50 gr. fuldkorns rismel (Du kan bruge alle typer mel tænker jeg) 1 lille fintrevet gulerod (omkring 10-15 gr.) 3 dl. vand 1 1/2 spsk HUSK/loppefrøskaller Et godt nip havsalt 1 spsk olivenolie 1 tsk tørgær *havremel og havregryn er i sig selv glutenfri, men da de bliver produceret sammen med glutenholdige sorter, kan almindelige havregryn indeholde en smule gluten, så ønsker du dem 100 % glutenfri, skal du vælge glutenfri havregryn.
  • Bland vand og HUSK/loppefrøskaller sammen, så det bliver en let gelé. Det tager ca. 5 min. Det skal gerne piskes i for at der ikke kommer klumper
  • Brug gerne 10 min. på at piske en masse luft ind i selve gelén med en håndmixer. Det gør brødet mere luftigt.
  • Derefter kommer du alle andre ingredienser i lidt efter lidt og rører det godt sammen
  • Lad dejen hæve i en god times tid. Jo mere jo bedre.
  • Efter hævning deler du dejen op i to og ruller dem ud i firkanter så godt du kan
  • Dejen er pårøs og klistre en del, så ha' noget rismel klar og så kræver det lige lidt tålmodighed ;)
  • Bland nu fyldet

 

Fyld til glutenfri snurre:

1 dl. sojade creme fraiche (eller almindelig creme fraiche, hvis du tåler det) 1/2 tsk spirulina pulver Manchego ost, så meget som du ønsker 1/2 tsk havsalt
  • Sojade blandes med havsalt og spirulina
  • Kom nu sojade og spirulina blandingen på den ene af dine firkanter
Riv ost udover samme firkant og brug så meget du ønsker

Tilbage til bloggen