Undgå hvidt salt og få bugt med de mørke rander under øjnene!

Undgå hvidt salt og få bugt med de mørke rander under øjnene!

Vi elsker salt! Vi bruger det stort set til alt og nogle vælger, at komme salt på maden inden de har smagt på det. Kender du typen? 😉

Vi har også brug for salt, men det skal være af god kvalitet. Desværre er billig køkkensalt rigtig dårlig for vores væskebalance, hvilket også betyder at det kan belaste vores nyre.

Det færdige købemad/færdigretter vi køber er ofte tilsat meget (dårligt) salt, så når du kan undgå det, vil det gavne kroppen at gøre.

Når vores nyre bliver belastet kommer de på hårdt arbejde- hvilket de egentlig er i forvejen.

Dette kan komme til udtryk ved mørke rander under øjnene, men også hævede ben, da kroppen holder på væske, fordi raffineret hvidt salt som sagt spolerer vores væskebalance.

Man kan egentlig sige at når kroppen holder på væske, vil det påvirke vores naturlige afgiftningsproces negativt.

Jo bedre kroppen afgifter, som kroppen er skabt til, jo bedre betingelser har huden også til at være/blive sund og smuk. Kedelig affaldsstoffer kommer nemlig ud via urinen, sved, lunger (udånding) og afføring.

Så dette skal gerne fungere tip top. Husk derfor også at drikke omkring 1-2 liter vand dagligt, så affaldsstofferne kan komme ud af systemet, men det skal dog siges at overdriver du med at drikke vand, vil du skylle vigtige salte ud af kroppen, hvilket heller ikke er godt, så alt med måde.

Du kan i stedet vælge en god havsalt som fx. Urtekrams havsalt, Maldon flagesalt, Læsø salt eller den lækre Herbamare urtesalt. De indeholder alle en lang række mineraler som gavner kroppen i små mængder og så smager de langt bedre.

Kærligst Tina

Tilbage til bloggen