Hvad spiser hudterapeuten selv?

Hvad spiser hudterapeuten selv?
Da der er rigtig mange af jer der har spurgt ind til, hvad jeg spiser til dagligt, så her kommer et lidt anderledes indlæg om min kost. Jeg synes ikke jeg er fanatisk eller sundhedsfreak (mine veninder siger måske noget andet;)), men da jeg har lært min hud og krop at kende ved jeg, hvilke konsekvenser det giver mig, hvis jeg får hvedemel, komælk, og raffineret sukker dagligt. Derfor udelukker jeg også disse fødevare fra min kost, sammen med færdigvare, da de ofte indeholder kedelige dårlige fedtstoffer. Jeg håber ikke jeg lyder frelst, for det er jeg bestemt ikke. Min morgenmad består ofte af en smoothies eller grøntsagsjuice. Typisk fordi jeg er på farten og altid er tørstig når jeg vågner. Jeg starter dog altid med et stort glas vand og gerne med øko citron,hvis jeg har det. Sommetider får jeg havregrød/hirsegrød/quinoagrød med masser af chiafrø og hørfrø og en god klat økologisk kærnet smør. Hvis jeg ikke får det, får jeg ofte æg på alle mulige måder. Hårdkogt, blødkogt, scramble ofte med spinat eller spejlæg. Jeg spiser også ofte grønt til morgenmad, da det ellers kan være svært at tygge sig igennem de 600-800 gr. grøntsager om dagen. Jeg laver ofte lidt ekstra grønt til aftensmaden, som jeg så har næste morgen. Mine mellemmåltider består ofte af nødder, masser af vand og evt. lidt frugt. Jeg elsker granatæbler, så dem har jeg ofte pillet og med mig i en lille bøtte. Til frokost laver jeg store portioner af brune ris og quinoa, så jeg har i køleskabet. Det samme gør jeg med pesto og hummus så jeg altid har lidt lækkert til. Så bruger jeg eksempelvis ærter fra frysere, forskellige bladgrønt, let svitsede gulerødder (work som er tilovers fra om aftenen), agurk, peber, sødekartofler som også er lavet aftenen før. I kan måske fornemme at min frokost egentligbare består af rester toppet med lidt ekstra til. Brug også gerne solsikkefrø, græskarkerner, hampefrø eller sesamfrø. Indimellem bager jeg glutenfri brød/boller fra Urtekram, men det får jeg langt fra dagligt. Jeg tænker også meget på at planlægge noget, da det gør det meget nemmere for mig at leve gluten og mælkefrit.Om eftermiddagen drikker jeg mig lige for tiden en juice med masser af grønt, da det for mig er en nem måde at få lidt ekstra grøntsager indenbords. Så spiser jeg lidt nødder til eller tager mit fiskeolie for at holde mig blodsukker stabilt. Jeg har dog også en sød tand, så jeg får ofte mørk chokolade 85 % eller en sundere kage. Her søger jeg ofte inspiration af søde Stinna. Har i tjekket hendes opskrifter ud? De er rigtig nemme og smager altid godt. Til aftensmad får vi ofte kartofler/rodfrugter i ovnen, sødekartofler, brune ris, soyapasta, kylling, kalkun, oksekød, linsebøffer, falafel, omelet eller lign. Så får vi det grønt til som vi har eller laver karry/gurkemeje work retter i kokosmælk. Det kunne også være en lækker kyllingesalat, men det går ofte stærkt herhjemme, så det er slet ikke fordi vi laver fine retter, men nemme retter med hvad køleskabet kan byde på. Vi får ofte grøntsager som ærter, bønner, spinat, broccoli (alle 4 både friske og frosne), gulerødder, asparges, bladgrønt, rødbede, rodfrugter, agurk, peber, kål, løg og hvidløg. Til aften drikker jeg en kop the med mynte eller kamille. De virker begge beroligende og så smager de dejlig mildt. Jeg håber det gav lidt inspiration - uden at lyde alt for helse agtig! Kærligst Tina
Tilbage til bloggen