Citronvand: et morgenritual med mange fordele

Citronvand: et morgenritual med mange fordele

Jeg er ret vild med nemme morgenritualer der har gode sundhedsgevinster, men det skal jo være nemt og gå hurtigt. 🙂

Det hører jeg i hvert fald tit. Derfor får du i dag et nemt tip i denne søde og fede juletid.

Jeg mærker lynhurtigt, hvis maden har været for fed eller for sød, men så er det godt der er effektive tips til at hjælpe kroppen lidt ekstra.

Start hver morgen med at koge en kop vand, som skal afkøles let. Jeg tænder for min elkedel, som det første om morgenen og så afkøles det ret hurtigt efter det er hældet op i en kop.

Kom derefter en halv presset citronsaft i den afkølede lune vand. Hvis du ikke kan nå at koge vandet, så start alligevel dagen med et stort glas vand med citronsaft.

Ekstra tip: du kan sagtens tage halvt kogt vand og halvt koldt vand fra hanen, så er det lunt 🙂

Gør dette som det første om morgenen og vent gerne 20-30 min. med at spise og drikke. Vent også med kaffen!

Citroner har nemlig en basisk evne på kroppen, trods den syrlige smag. Nogle mener at kroppen kan ophobes af syre fra slik, fed mad, brød, kage, cola og ikke mindst stress.

En basisk krop er nøglen til et godt helbred, så det er værd at have fokus på basisk mad og basisk drikke. Det giver mening for mig og jeg mærker selv en bedring i min kroppen, hvis jeg starter dagen således.

Citronvand hjælper også på fordøjelsen. Jeg har ofte skrevet det, men din fordøjelse hænger tæt sammen med din skønhed, så det er rigtig væsenligt at give fordøjelsen lidt ekstra kærlighed.

Det lune citronvand kan bla. afhjælpe oppustethed og træg mave. Derudover vil drikken hjælpe med at fordøje maden bedre. Hvis du lider af halsbrand, kan drikken også hjælpe dig.

Citroner indeholder C-vitamin der er et af hudens vitaminer. C-vitamin er essentielt for rynker, men også hudens ensartethed.

Citronvand (og vand generelt) hjælper kroppen med at udskille affaldstoffer og hjælper derfor huden med at være klar og smuk – uden urenheder!

Dette morgen ritual med citron vand er også med til at forbedre din leverfunktion. Måske tænker du nu, at du ikke drikker meget alkohol, så din lever sikkert har det fint.

Din lever har et kæmpe arbejde foran sig med at udskille affaldstoffer og brugte hormoner så hvis den proces ikke fungerer optimalt kan det giver forskellige gener i kroppen og en problematisk hud.

Citronvand er også naturligt vandrivvende, så affaldsstoffer kan forlade kroppen og kroppen fyldes med rent vand, som hydrerer kroppen. Det giver en velfugtet hud med mindre urenheder.

Er du ved at blive små forkølet med ondt i halsen, så er det også bare med at drikke løs. Tilsæt evt. et par skiver frisk ingefær for endnu bedre effekt ved ondt i halsen.

Så kør på med citronvand de næste mange dage og rigtig gerne hver dag eller nogle gange i ugen, for at få de skønne egenskaber. Drik det evt. med sugerør, hvis du er bekymret for dine tænder.

Gravide og ammende kan også benytte sig at dette tip.

Kærligst Tina

GemGem

Tilbage til bloggen