Den evige sarte (rosacea) hudtype

Den evige sarte (rosacea) hudtype

/Indlægget indeholder affiliate/

Et ældre indlæg, som har fået sig en makeover :) Har du problemer med rødmen i huden? Blusser du ofte huden grund? Samtidig med at evt. du har uren hud og karsprængninger? Alle disse faktorer KAN være tegn på rosacea som er en hudsygdom der kommer i ansigtet. Man kender ikke årsagen til rosacea, men som oftest rammer det os kvinder i 30-60 års alderen. Dog ses flere tilfælde helt ned til 20 års alderen.

Rosacea kan være svær at behandle, da huden er enormt sensitiv, samtidig med at der kan komme akne lignende tilstande i huden. Det er enormt vigtigt at beskytte huden godt både inde og udefra. Et råd (myte) man ofte hører er, at man endelig ikke må røre eller massere en hudtype med rosacea og hudtypen må endelig ikke få olieholdige cremer på.

Disse teorier holder dog ikke, da hudtypen netop har brug for blid massage, for at få gang i blodgennemstrømningen og få affaldsstofferne væk fra bindevævet. Når man øger blodgennemstrømningen vil huden få nyt ilt og næring. Derudover er der olier, som hybenkerne olie, granatæble olie og hindbærkerne olie, som er med til at dæmpe tørhed og irritation i huden.

Det er altså langt fra alle olier der er bandlyst. Fede olier samt mineralske olier specielt er et no-go. Jeg har netop lavet en opskrift på en olie til en rosacea/sensitiv hud. Find den HER. Tip: Brug gerne en Gua Sha til at massere med. Du kan finde en Gus Sha HER. Det er SUPER effektivt! Hudpleje til rosacea Indefra er det vigtigt at tænke på anti-inflammatorisk kost og kosttilskud. Hvis huden blusser og er sensitiv har den brug for kosttilskud, som er med til at dæmpe irritation i huden. Det kunne være urten Gotu kola som er en rigtig hudurt.

Den er god til at dæmpe rødmen i huden og den er med til at mindske og sammentrække karsprængninger. Beta caroten som findes i gulerødder, samt i høje doser i spirulina, er også med til at dæmpe talgproduktionen i huden og er med til at virke hudfornyende.

Gurkemeje er også lidt af et must til denne hudtype. Gurkemeje har en super god effekt til at dæmpe denne irritationen der er i huden som også forsager rødmen. Dette fås både som pulver, eller som kapsler, hvor det er ekstrakt og derfor noget stærkere. Fedtsyre er også enormt vigtigt ved en sart rosacea hud, da specielt omega 3 er med til at dæmpe inflammationen i huden. Derudover smører det huden indefra og holde den velfugtet. Vær varsom med solen og brug altid en høj faktor når du er ude. Kostilskud til rosacea HUSK! Kosten har en stor betydning og du kan smøre huden nok så meget udefra, men hvis kosten ikke er optimal vil huden hellere ikke være det. Har du forgæves forsøgt at gøre en masse uden at resultat? Så vil jeg mere end gerne hjælpe dig, så vi kan komme din hudproblemer til livs. Se mere om min online vejledning HER. Kærligst Tina

Tilbage til bloggen