Nem sødekartoffelmos

Nem sødekartoffelmos

Hvis du ønsker noget nemt og lækkert tilbehør til aftenens måltid, så er dette en af mine favoritter. Jeg siger jo tit at man skal spise varieret og jeg har taget mig selv i at spise sødekartofler hver eneste dag de sidste uger. Måske ikke så varieret, men hold op det smager!

Det smager bare så suverænt og indeholder en masse guf for din hud. Specielt det høje indhold af beta-caroten (et forstadie til A-vitamin) gør sødekartoflen interesant, fordi beta-caroten er med til at gøre huden mere robust, men også til at holde huden ung og stærk. Beta-caroten er den naturlige kilde til A-vitamin, fordi den bliver omdannet til A-vitamin inde i kroppen.

Nu til den lækre sag til ca. to personer:

  • 4-5 sødekartofler
  • 3 gulerødder
  • 1 spsk. koldpresset olivenolie
  • 1 spsk. ghee (eller klaret smør som du kan se opskriften på HER)
  • Havsalt eller endnu bedre herbamare salt for god smag
  • Peber
  • Evt. krydderurter efter efter valg eks. basilikum, oregano eller estragon.

Start med at skrælle sødekartoflerne. Hvis gulerødderne er fine kan du vaske dem godt og beholde skrællen på. Skær dem derefter ud i mindre stykker og kog dem som var det kartofler. De skal gerne små-koge i 25-30 min. alt efter hvor store stykker du har skæret ud. Grøntsager er bedst når de er svagt tilberedt, så jo mindre kogning, jo bedre.

Hæld derefter stort set alt vandet fra. Du skal lige gemme en lille bitte smule i gryden, for så bliver mosen endnu mere lækker. Kom nu olivenolie og smør i. Mos det så fint eller groft du vil have det. Tilsæt Havsalt, lidt peber og de evt. krydderrier.

Jeg har toppet min med hampefrø, som indeholder en masse protein og sunde fedtstoffer. Det giver et let nøddeagtig smag som jeg er ret vild med.

Du kan også med fordel de sidste 3 min. koge broccoli med og mose det sammen med. Det gør kun mosen bedre, men mos den som en grov mos ellers bliver farven ikke så lækker 😉

Velbekomme.

Ha’ en dejlig weekend.

Kærligst Tina

Ps. Gør dig klar til en skøn guide om skønhedsdrikke, som jeg vil fortælle om i weekenden!

/Indlægget indeholder affiliate links/

Tilbage til bloggen