Det er jul og det betyder risengrød

Det er jul og det betyder risengrød

Jeg er ret vild med risengrød, så forleden lavede jeg risengrød og den blev altså lækker!

Jeg laver meget af min mad på slum og jeg tænker derfor ikke over, hvor meget eller hvor lidt jeg bruger af hver, men jeg fulgte faktisk bare opskriften på grødrisene og tilsatte den type væske jeg nu syntes der skulle i. Den blev super cremet med maser af smag.

 

 

Opskriften er nem og specielt hvis du er i god tid. Jeg varmer nemlig mit op til det koger og lader det småkoge i 5-10 minutters tid og så dækker jeg gryden til med håndklæder og vikler den ind i min dyne så den holdes varm.

Så er den stort set klar 1-2 timer efter, hvor den bare skal varmes op imens du rører rundt i den. Så slipper du også for risengrød der er brændt på. 🙂

Opskrift på en lille portion risengrød

  • 1 dl. grødris
  • 3 1/2 dl. mandelmælk/rismælk/soyamælk eller måske økologisk sødmælk hvis du tåler komælk.
  • 1/2 dl. soyafløde (Den bliver ret cremet med lidt fløde ved)
  • Havsalt

Jeg brugte urtekrams fuldkorns grødris og det smager en anelse sundt 🙂 Så næste gang tager jeg sandelig den almindelige variant og nyder risengrøden endnu mere. Det er jo kun jul en gang om året ikke?

Velbekomme og glædelig jul!

Kærligst Tina

/Indlægget indeholder affiliate links/

Tilbage til bloggen