Derfor skal du IKKE spise glutenfrie produkter (+ en nem opskrift)

Derfor skal du IKKE spise glutenfrie produkter (+ en nem opskrift)

 

/Indlægget indeholder et affiliatelink, hvilket betyder at jeg får en lille kommision, hvis du køber det online gennem disse links. Tak fordi du læser med og støtter mit arbejde!/

Argh… sikke en overskrift og inden du falder af stolen, så mener jeg her færdiglavede glutenfrieprodukter. Der er så mange gode muligheder for at undgå gluten, men der er virkelig også mange skod produkter på markedet.

De færdiglavede glutenfri produkter indeholder rigtig ofte dårlig salt, dårlig fedtstof, sukker og manglende fibre. Det er altså heller ikke sundt- tværtimod. De manglende fibre kan også gøre en træg og reaktiv fordøjelse endnu værre, så bag allerhelst dit brød selv eller vælg naturlig glutenfrie produkter.

De naturlige glutenfrie varianter er eksempelvis fuldkornsrismel, boghvedemel, quoinamel, sorghumel, teffmel, fuldkornsmajsmel, *havremel, ærtemel, kokosfibermel og meget andet.

*hvis 100 % glutenfri skal det være glutenfri havregryn/havremel.

I dag bagte jeg disse italienske krydder boller og de blev suveræn gode. Masser af smag og minder meget om almindeligt brød! 🙂

Opskriften giver 10 stk.

Bland vand og HUSK sammen, så det bliver en let gelé. Det tager ca. 5 min. Blend halvdelen af havregrynene til mel. Derefter kommer du alle andre ingredienser i og rører det godt sammen. Stil dejen til hævning et lunt sted en times tid eller stil dejen på køl i en skål med låg natten over eller mindst 6 timer.

 

glutenfrie boller

 

 

glutenfri boller

 

Form 10 stk. boller eller flutes på en bageplade og lad dem efterhæve 10 min. hvis de har stået på køl på bagepladen. Jeg former dem med en ske, så jeg ikke presser luften ud af dejen. Kom dem i ovnen ved 200 grader i 15 min og skru derefter ned på 180 gr. i 15 min.

Kærligts Tina

Pssst.. Har du set min nye e-bog “Bliv fordøjelsesproblemer kvit“? En e-bog på 41 sider, som hjælper dig til at komme på rette vej igen. Det nemlig ikke for sent og der er faktisk noget du kan gøre 🙂

 

Fordøjelse_1-2

 

Tilbage til bloggen