Cremet pastaret med svampe - uden gluten og komælk

Cremet pastaret med svampe - uden gluten og komælk

I er så skønne – ved i godt det? 🙂

I er mange der spørger til min kost, hvad jeg spiser, hvordan jeg laver det, hvordan jeg undgår bestemte fødevare osv. Så jeg vil forsøge at dele nogle af de retter jeg får lavet.

Jeg er jo ikke den “rigtige” mad-blogger, så i må lige have tålmodighed med mig og det er heller ikke sikkert, at jeg når at få taget billeder af maden inden den er spist 😉 Det er nemlig sket her.

Denne cremede pastaret var så lækker, at den var spist samme aften den blev lavet 🙂

Cremet pastaret med svampe til to personer

  • 1 løg 4
  • fed hvidløg (Jeg elsker hvidløg og det samme gør din krop 😉 )
  • 1 dl. ærter
  • 1 stor håndfuld frisk eller frossen spinat
  • 2 tsk. havsalt (måske mere, smag den selv til)
  • 1 tsk. rosemarin
  • Frisk kværnet peber
  • 100 gr. svampe
  • 5 dl. Cashewfløde (Det er så nemt og (SUNDT!) at lave selv, så gør dig selv den tjeneste!)
  • En stor håndfuld frisk persille
  • Ristede pinjekerner til topping
  • Glutenfri pasta (Jeg bruger ofte ærtepasta, men denne gang kunne jeg kun få pasta lavet på brune ris fra Rema)

Sådan gør du

  • Kog pasta efter anvisningen på pakken
  • Snit løg og hvidløg fint og svits det af på en pande med en god klat kærnet øko smør
  • Snit svampe i den størrelse du ønsker og svits dem med
  • Kom nu ærter, spinat, persille, havsalt, rosemarin, frisk kværnet peber og cashewfløde
  • Det skal små koge i 7-10 min. så bliver cashewfløden endnu mere cremet og når dine pastaer er færdige kommer du dem oveni og lader det stå 2-3 min. Så burde du have den lækreste pastaret som jeg fik 😉

Top retten med masser af ristede pinjekerner (rist dem af på den pande uden fedtstof) og lidt ekstra persille.

Du kan gøre den endnu mere lækker ved at rive lidt manchego ost ovenpå. Manchego minder meget om parmesan ost, men er lavet på gede- og fåremælk, som oftest er meget bedre tålt end komælks ost.

Tag og del endelig dit resultat, så endnu flere får glæde af opskriften!

Kærligst Tina

Tilbage til bloggen