Lækker suppe med søde kartofler, porre, løg, hvidløg og jordskokker
Til 3-4 personer
Dette skal du bruge:
- 600g. søde kartofler
- 1 stort løg
- 1 porre
- 4 fed hvidløg
- 150g. jordskokker
- 1,25 liter vand
- 3 tsk. havsalt
- 2 tsk. sød paprika
- og evt. lidt boullion for ekstra smag
Sådan gør du:
Skrub jordskokkerne godt, skræl det "grimme" væk på de søde kartofler og behold ellers skrællen på, skær det hele i grove stykker og svits det af på en pande i olivenolie. Tilsæt derefter vand til grøntsagerne er dækket og kog i 20 minutter eller til alt er mørt, kom krydderi, havsalt og evt. boullion i og lad det koge yderligere nogle minutter.
Hæld lidt af væsken fra når det er færdig med at koge og brug så en stavblender til at blende suppen blød og fin, spæd op med det resterende væske du tog fra, til du når den ønskede konsistens.
Butternut squash og broccoli skæres i små fine stykker, vendes i olivenolie, salt og rosemarin på en bradepande og bages i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter eller indtil det er mørt og har fået lidt farve.
Suppen kan fryses ned.