Når huden skaber sig under graviditet (Urenheder, tør hud, kløe)

Når huden skaber sig under graviditet (Urenheder, tør hud, kløe)
/Indlægget indeholder reklamelinks, hvilket betyder at jeg får en lille kommision, hvis du køber det online gennem disse links. Dertil er der sponsoreret indhold. Tak fordi du læser med og støtter mit arbejde!/ Når man er gravid farer hormonerne jo rundt i kroppen og der sker mange ting med kroppen... Tænk sig, dette emne var på en måde nemmere at skrive om før jeg blev gravid, fordi der havde jeg "kun" den faglige viden, men nu tager erfaringerne også over og bliver en del af mit skriv. Det er jo godt nok, men også lidt uvant. ... og derfor kan der dukke uventede situationer op - ligesom der er sket for mig. Jeg har indenfor de sidste tre ugers tid fået en smule eksem lign. under øjnene, rundt om munden og lidt urenheder langs kæben. Egentlig gør det mig ikke så meget, fordi jeg jo godt ved hvorfor de sker, men også fordi min kost ikke er, hvad den har været. Hvis du har læst min graviditets dagbog, så ved du, at Pomfrit-Bjarne og Helse-Else tager sig nogle ture ind i mellem. ;) Derfor tænkte jeg, at jeg ville lave en lille skriv om, hvad jeg gør for at mindske irritationen i huden der tydeligvis er og hvad du kan gøre for at "komme tilbage på sporet". Jeg har alle dage gået meget op i at spise sundt fedt, men under graviditeten har jeg sådan lidt glemt det. Jeg har dog stadig taget mine kosttilskud, men nødder, frø, lecithin granulat som jeg bruger i mine smoothies, kokosolie og avokado har der ikke været meget af, så nu skal det altså være. Jeg har derfor indført alle eksempler igen i min kost og forsøgt at "gemme" dem diverse steder, hvis jeg ikke kan få det ned på normalvis. Alt kan jo kommes i smoothies ;) Du eller jeg, kan nemlig smøre nok så meget med cremer og diverse olier, for får huden ikke fedtstoffer indefra vil den blive ved med at være tør er min klare erfaring. Selvfølgelig skal huden smøres udefra og det er en vigtig del af din hudpleje rutine, men fedtstofferne indefra er også vigtige. Jeg har alle dage været kæmpe fan af Nordic Naturals flydende fiskeolie, fordi du ikke skal tage nær så meget flydende, som du skal tage af kapsler. Hvem tager lige 6-10 kapsler om dagen, for at få den mængde der skal til ved tør hud eller eksem lign. hud? (Dette er terapeutisk dosis og ikke vejledende, og husk, vi allesammen er forskellige). Derfor er jeg begyndt at tage en spsk. flydende fiskolie igen, da jeg ved min hud har godt af det. Har du ikke problemer med huden eller andre skavanker, så nøjes blot med en tsk. Jeg tager en lille sjat iskoldt vand og blander en spsk fiskolie i (kom evt. lidt citronsaft i, hvis du er lidt sart med smagen ;) ) og drikker det i en mundfuld. Det er nemlig ikke smagen, men mere konsistensen der kan være lidt ubehagelig. Omega 3, som Nordic Naturals flydende fiskeolie indeholder er med til at dæmpe irritation og inflammation i huden. Rødmen, kløe, urenheder og eksem hud vil altid have en tæt sammenhæng til inflammation. Derudover har vores hormoner brug for sundt fedt for at fungere optimalt, så selvom mine hormoner pt er på overarbejde, kan man jo godt støtte dem på bedste vis. Vores kost er oftes rig på meget omega 6, som er en anden type fedtstoffer, hvilke kan være godt nok, hvis det er de sunde, men for meget kan også skabe stor ballade i hormonerne og starte en inflammationsproces, som vil kunne ses i huden. Det kan lettere balanceres med ren omega 3 som Nordic Naturals flydende fiskeolie er. Ovenstående har haft en god effekt hos mig, men resultaterne kan naturligvis variere fra person til person. Test altid selv af, hvad der virker for dig. Som gravid er det meget lidt fisk der anbefales og egentlig kan jeg rigtig godt lide fisk, men der er efter min mening bare ikke meget fisk jeg (eller baby) skal sætte tænderne i. Meget fisk er i dag forurenet og indeholder mange tungmetaller, som er rigtig skidt for dig og ikke mindst lille baby. Så jeg har faktisk generelt skåret alt fisk væk og får min fiskolie fra kosttilskud i stedet. Meget fisk er også opdrættet, hvor de bliver fodret med omega 6 og ikke den sunde omega 3, som fisk ellers normalvis indeholder pga deres spisevaner i naturen. Så har du en fisker til kæreste, er det jo skønt, for han fanger jo fisk i naturen. Synes du fiskeolie er dyrt, så tag det hellere hver anden-tredje dag end at købe en billig variant, som ikke er renset ordenligt. Hvis jeg ikke "kan overskue" det flydende fiskeolie tager jeg 2 kapsler af Ultimate, men min erfaring siger mig, at den flydende er bedst til mit ny opstået problem. Jeg smører derudover mit ansigt ind i kokosolie hver aften, for at mindske tørhed og rødmen. Som det sidste, så har jeg for nylig prøvet silkecocoons, som man bruger efter man har renset ansigtet rent for makeup. De peeler (skrubber) huden ganske let, hvilket faktisk allerede har hjulpet. Jeg bruger dem 4-5 gange i ugen lige pt. Dem kommer i til at høre mere om! :) Kærligst Tina
Tilbage til bloggen