Hud-rensende smoothie

Til jer der kigger med og læser med ved jo, at jeg er lidt af en smoothie-nørd eller smoothie-dronning (jo, jo det bliver jeg faktisk kaldt og det gør mig ikke noget 😉 ) Så min seneste kreation er en hud-rensende smoothie indefra, som smager skønt selvom den kun består af grøntsager. Det skal du ikke lader dig skræmme af 🙂 

Så her kommer den: 

1 agurk 
40 gr. spidskål (Mit var frosset ned)*
1/2 dl ærter fra frost 
Saft fra en 1/2 citron 
En skive citron med skral 
En lille håndfuld persille 
1 spsk olivenolie eller 1 spsk hampefrø 
2-3 dl vand alt efter hvilken konsistens du ønsker 

Bleeeend! 

*Jeg fryser alt muligt ned, hvis jeg ikke lige får det brugt. Du skal blot skære store stykker og så brede det så godt ud i en frysepose som muligt, så det ikke fryser sammen. Derefter skal posen “ligges” ned, så det ikke bliver en stor klump. Det samme gør jeg eks. med ingefær, ananas, bladselleri osv. 

Persille er hamrende sundt! Det afgifter vores system og virker blodrensende. Persille kan bruges i utallige retter og så smager det meget bedre end du regner med i smoothies!

Hampefrø indeholder ikke blot de vigtige fedtstoffer, men også magnesium, jern, ungdoms-vitaminet E-vitamin som holder huden ung og stærk, D-vitamin som støtter dit immunforsvar, og jo bedre immunforsvar jo bedre er kroppen til at slå al irritation og rødmen ned i huden. Hampefrø smager let nøddeagtig og er helt suveræne! Jeg bruger afskallede fra supermarkedet eller helsekosten. 

Alle kåltyper virker afgiftende på vores lever. Kål kan for nogle give ubehag i maven, så start stille ud, og se hvordan maven reagerer. Kål siges at have store anti-age fordele, da det booster vores hudceller. Kål er også til dig, der har hormonelle udfordringer, da det indeholder nogle bestemte stoffer, der hjælper kroppen med at nedbryde vores kvindelige hormoner. Hvis det kvindelige hormon ikke bliver nedbrudt, kan det lave ballade i kroppen og til sidst sætte sig som appelsinhud og genstridigt fedt på baller og lår. Spis derfor flere gange i ugen rosenkål, spidskål, grønkål, blomkål, hvidkål og broccoli. 

Er du klar på at prøve? 

Knus fra Tina 

Del på facebook
Del på linkedin

4 kommentarer til “Hud-rensende smoothie”

 1. Hej Tina,
  Jeg har lagt mærke til, at du ofte bruger ærter i dine smoothies. Er dette fordi de har en bestemt nærende effekt, eller vil man kunne erstatte dem med f.eks. edamame bønner eller noget andet? (vi er ikke så vilde med “fryseærter” her i familien og har dem derfor sjældent i huset).

  På forhånd tak for dit svar 🙂
  Venlig hilsen
  Sofie

  1. Tina Lykkegaard

   Hej Sofie, det burde jeg måske skrive, for i kan sagtens bruge edamame bønner. Det gør jeg også tit. Du skal ikke bruge for meget, for så bliver det for sødt/kvalmt (også ved ærter), så bare du bruger cirka samme mængde som jeg skriver er det så fint. Kh Tina

 2. Jeg vil så gerne drikke de grønne smoothies, men hver gang jeg har lavet en og drikker lidt, får jeg kvalme og ubehag. Generelt bare skidt tilpas. Går det væk eller ved du hvad der kan være grunden? Har prøver flere opskrifter og at ændre lidt i dem men det sker altid.

  1. Tina Lykkegaard

   Hej Ann, du ved ikke hvad det er du reagerer på? Nogle kan opleve det af meget fedtstof som avokado, nødder eller hampefrø, så kunne du undlade det i starten og tilføje lidt efter lidt. Ellers drik en lille smoothie sammen med et måltid det plejer også at hjælpe. Jeg kan sommetider få det, hvis jeg kun drikker det, men det sker typisk, hvis jeg ikke har fået andet mad i flere timer. Kh Tina

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *