Søde (sundere) julegodter med Emma Martinny

Glædelig 2. søndag i advent! Jeg synes tiden flyver afsted og derfor gør december det jo også. Jeg inviterede Emma Martinny hjem i mit køkken, fordi hun er fantastisk dygtig til at lave søde sundere sager som også ser godt ud. Jeg kan også selv lave søde sundere sager, men ofte tænker jeg aaaalt for meget på, hvilke sunde ingredienser jeg kan bruge end udseende og smag. Her tænker Emma en smule anderledes, så derfor måtte jeg have hende på besøg. Det er så skønt at lære af hinanden.

Du kan se hvordan det hele gik til mig min IG tv kanal lige her. 

Opskrifterne kommer her

Granatæble-chokolade-brud med pistacie

50 gr. pistacienødder
Kernerne fra et granatæble
100 gr. mørk chokoalde

Hak pistacienødderne groft. Frigør granatæblekernerne og smelt chokoladen forsigtigt over vandbad. Kom granatæblekernerne og pistacienødderne i den smeltede chokolade, men gem lidt af begge dele, så du kan pynte de små chokolader til sidst. Lav små bunker af chokolade massen på et stykke bagepapir ovenpå et skærebræt. Top de små chokolade bunker med lidt pynt af granatæbler og pistacienødderne. Lad chokoladerne stivne helt inden servering. Kommes evt. i køleskabet i 30 min. De kan gemmes i en lufttætbeholder.

Appelsinsmåkager 

Disse er virkelig en af mine favoritter! Jeg har allerede lavet dem af flere omgange med andre smage og brugt dem som små kiks, hvor jeg brugte mindre kokossukker (3 spsk). 

150 finvaslede havregryn eller havremel
1 tsk. bagepulver
1 nip salt
5 spsk kokossukker (70 gr.)
3 spsk (50 gr)
3 spsk vand eller valgfri mælk
Skal af en appelsin

Blend havregrynene til en fin mel og kom det i en skål, tilsæt derefter alle ingredienserne. Har du en foodprocessor kan du komme havregrynene deri, blende dem og så komme alle ingredienserne sammen med og blende. Hvis ikke, kan du salme dejen med dine hænder i en skål. Tænd ovnen på 150 grader. Tril dejen til små kugler og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug en våd gaffel til at trykke kuglerne flade. Det giver også et fint mønster. Sæt bagepladen i ovnen og bag småkagerne i 15-20 min. indtil de er flotte gyldne. Lad dem køle helt af inden serveringen for at de er helt sprøde. Kan gemmes i en lufttæt beholder.

Julede brændte nødder  

1 æggehvide
200 gr. blandede nødder (vi brugte valnødder, pakannødder og mandler)
1 tsk. kanel
1 tsk. vaniljepulver
1/2 tsk allehånde
1 1/2 dl kokossukker (75 gr.)
1/2 tsk salt

Tænd ovnen på 150 grader. Beklæd en bageplade med bagepapir. Slå æggehviden ud i en skål og pisk den let luftig, men ikke stiv. Pisk kanel, vaniljepulver, salt og allehånde i skålen. Vend derefter nødderne i skålen, så æggehvidemassen fordelen på nødderne. Tilsæt til sidst kokossukkeret og vend det i indtil alle nødderne har kokossukker på sig. Kom med det samme skålens indhold på en bagepladen og skil nødderne af så vidt muligt. Hvis de hænger sammen når de bliver bagt, bliver det en stor masse. Bages i ovnen i ca. 15 minutter. De skal være gyldne og sprøde. Lad dem køle helt af inden servering. Kan gemmes i en lufttæt beholder.

Hop også fordi min instagram profil, da Emma udlodder en af hendes bøger Fabelagtige fristelser med 100 SØDE (SUNDERE) SAGER og jo, det er rigtigt der står 100! Så er det lidt at gå i gang med og lidt til en hver smag 😉

Kærligst Tina

Del på facebook
Del på linkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *