Nemme smoothies opskrifter som holder dig mæt længe

(Indlægget indeholder reklamelinks, som betyder at jeg får en lille kommision, hvis du køber gennem disse links. Tak fordi du støtter mit arbejde ♥) Måske følger du med på min instagram profil, hvor jeg næsten dagligt dele en smoothie opskrift. Det er dog ikke altid jeg får skrevet dem herind på bloggen, så nu tænkte jeg, at jeg ville skrive fire opskrifter ind her. 🙂 Jeg forsøger også at skrive om, hvorfor bestemte smoothies er gode og hvad deres fordele er. De er nemlig spækket med gode næringsstoffer, sunde fedstoffer og protein der holder dig mæt længe. Når du laver smoothies skal du have fokus på: det søde fra frugt (eller søde grøntsager) og det syrlige fra bær, lime eller citronsaft. Så kan det næsten ikke gå galt 😉 Nemme smoothies opskrifter somholder dig mæt længe

Den søde grønne (visker langsomt dine hudproblemer væk) 

Opskriften giver 2 store glas: En dl. frosne ærter To håndfulde frisk spinat (frossen kan også bruges, men brug også gerne frisk ind imellem) En håndfuld grønne bønner fra frost (de lange grønne 😉 ) 1 cm skive ananas En lille banan 1 spsk chiafrø (kan erstattes af hampefrø eller hørfrø, men hørfrø smager af en del) 2 tsk sesamfrø 1 tsk. bipollen (kan undlades, men er super-guf til dine hormoner) 1 spsk vanilje proteinpulver (jeg anbefaler ikke proteinpulver på valle eller de typiske populære proteinpulver, da de oftest er fyldt med sødestofferog lavet på komælk, som er meget svært at fordøge OG optage) Saften fra 1 1/2 lime 3-4 dl vand alt efter hvilken konsistens du ønsker Ooog Blend! Nemme smoothies opskrifter somholder dig mæt længe “Yoghurt” toppet med det du elsker (Den bedste indre anti-age hudpleje) Opskriften giver til to portioner: 1 dl ægte blåbær (Fås i Rema som de kalder “Vilde blåbær”) To håndfulde frisk spinat (frossen kan også bruges, men brug også gerne frisk ind imellem) En håndfuld grønne bønner fra frost (de lange grønne 😉 ) 5 buketter frossen broccoli 2 små bananer 5 dadler uden sten Saften fra en halv citron 1 spsk koldpresset øko olivenolie eller 2 tsk. kokosolie (SUPER til dig der ammer eller har tør hud) Evt. 1 spsk vanilje proteinpulver Evt. en halv avokado (giver den lækre cremet konsistens og så kan du fryse den anden halve til næste dag) Så skal den bare blendes! Og husk masser af topping! 🙂 Nemme smoothies opskrifter somholder dig mæt længe

Smoothie med ærter og lime (God til dine hormoner) 

Opskriften giver til to glas: 1 dl. frosne ærter En håndfuld broccoli To store håndfulde frisk babyspinat En lille banan Saften fra en hel lime 1 spsk græskarkerner 2 tsk kokosolie (kan godt skille lidt, hvis den er for kold, men det betyder ingenting) 1-2 cm skive ananas (alt efter hvor sød du ønsker den) 2-3 dl. vand (måske mere/mindre alt efter, hvilken konsistens du ønsker) Blend! Ekstra tip til alle smooothies: hvis du bruger mange frosne grøntsager/bær, så kan du hælde kogende vand over, da du så får en kold men ikke iskold smoothie.  Nemme smoothies opskrifter somholder dig mæt længe

Smoothie med ingefær og citronmelisse (God til fordøjelsen)

Opskriften giver til to glas: 1 dl. rødbedejuice (eller en lille skrællet rødbede, men har du sensitiv mave, så skal den være letbagt og derefter frosset ned) 10-15 gr. ingefær (måske mere, måske mindre – det er alt efter hvor stærk den må være) En stor dusk frisk citronmelisse (Spar ikke på det 😉 ) 5 store jordbær 1/2 avokado (du kan sagtens fryse den anden halve uden sten og skræl) 1/2 dl. ægte blåbær (Fås i Rema som de kalder “Vilde blåbær”) Evt. en tsk lecithin granulat (fås i helsekosten som er sunde fedtstoffer, der er suveræn til tør hud) En stor håndfuld broccoli En tsk sesamfrø Muligvis 1-2 dl. vand alt efter hvilken konsistens du ønsker Blend! Nemme smoothies opskrifter somholder dig mæt længe

Sød mango smoothie med gemte grøntsager – god til dig der øver dig på at få grøntsager med

1/2 mango 1 lille banan 2 store håndfulde frisk babyspinat 5 kugler grønkål fra frost (fås øko i Rema) 1 spsk koldpresset øko olivenolie 1 spsk chiafrø (du kan også bruge hampefrø eller hørfrø, men hørfrø smager af en del) 1 tsk græskarkerner 2 dl. vand eller mindre hvis du ønsker den som “yoghurt” konsistens Saften fra en halv lime (citron kan også bruges, men smag til alt efter hvor syrlig du ønsker den) Blend!

Boost din smoothie med superfoods

Du kan sagtens komme alt muligt i dine smoothies som acaipulver, bipollen, eller andre greens pulver. Jeg er blevet ret glad for Nuzest good green stuff , som kan booste enhver smoothies op. Den indeholder over 75 ingredienser med grøntsager, urter, superfoods og ikke mindst mælkesyrebakterier i pulverform, som er guf for fordøjelsen. Jeg bruger sommetider 1 tsk. i min smoothie.

Din smoothie skal smage godt

Jeg er stor fortaler for at du variere, så du ikke tager eks. sesamfrø eller spinat i hver eneste dag. Prøv dig lidt frem, tag noget andet end du gjorde i går og se hvilke smage du synes bedst om. Din smoothie skal smage godt og den skal ikke “bare drikkes”. Du skal rent faktisk kunne lide den 🙂

Læg dine nødder og frø i blød

Du kan også lade en lille håndfuld mandler ligge i blød i koldt vand til dagen efter, som du blender med. Det gør din smoothie mere cremet og sprængfyldt med vigtige mineraler. Når mandler ligges i blød optages de bedre i din fordøjelse. Det samme kan du gøre med græskarkerner, sesamfrø og andre nødder.

Det tager knap 7 min. at lave en smoothie

Jeg håber du tør kaste dig ud i projekt-smoothie for det tager ikke lang tid. Det tager mig knap 7 min. at hente ting i min fryser (som står udenfor i et skur) og blende. Så selvom man har travlt tror jeg på at det kan lade sig gøre. Kærligst Tina  

Del på facebook
Del på linkedin

11 kommentarer til “Nemme smoothies opskrifter som holder dig mæt længe”

 1. Hvordan forholder du dig til lectiner i bønnerne???? I smoothien hvor man ska bruge en håndfuld fra frost. Det anbefales jo at de opvarmes da det kan være meget forstyrrende og flammatorisk at spise “rå” bønner. Det kan også skabe problemer med maven, diarre osv…… ??

  1. Dem du køber på frost er blancheret, så det er ikke noget problem, men er det friske skal de selvfølgelig koges først. Kh Tina

 2. Hej Tina
  Hvor køber du blandt andet ager-paderokke, hybrnskaller, Rooibos og morgenfrue henne?

  1. Tina Lykkegaard

   Kæreste Thi, alt sammen i helsekosten eller online ved helsam.dk. Kh Tina

 3. Hej Tina,
  Rigtig fin blog og lækre opskrifter du har. Jeg har et spørgsmål til smoothies; skal de laves fra dag til dag eller kan man lave en større portion og have den i køleskabet, så der er smoothie klar hver morgen i nogle dage (tænker 2-3 dage)?

 4. Hej Tina 🙂
  Jeg har døjet med rigtig slem akne efter jeg fødte for 3 måneder siden pga hormonforandringer. Jeg har fået anbefalet en derma skin roller samt urtepencil fra helsekost (som også skulle hjælpe på brystbetændelse), så disse købte jeg. Derefter opdagede jeg dine vidunderlige smoothies og har sidenhen lavet den grønne du skriver der skulle ‘viske’ hudproblemer væk og i ny og næ tilføjet broccoli da jeg ikke havde ærter 😁 Nu har jeg fået en meget flottere hud hvilket bare er så fantastisk men jeg er jo blevet i tvivl om hvad der har gjort det! 😅 Om det er alle tre tiltag eller om det særligt er noget bestemt i smoothien der hjælper mod akne ?
  Ihvertfald TAK for mange brugbare råd, jeg elsker at følge dig på Instagram og bruge mange af dine opskrifter ☺️

  Kh Betina

  1. Tina Lykkegaard

   Sikke en dejlig kommentar Betina. Mon der er sket ændringer på godt eller ondt siden du har skrevet? Jeg oplever ofte at mange flere grøntsager simpelthen booster hele systemet og irritationer i kroppen bliver “skyllet” væk. Urtepencil er super gode og effektive til uren hud, men jeg tror på at der skal mere til end “bare” det. Kh Tina

 5. Hej Tina
  Sikke en masse dejlig smoothie!
  Jeg har kigget på den proteinpulver, du linker til, men jeg kan ikke se hvad den er baseret på? Jeg har nemlig en lille proteinpulver-udfordring: mælkeprotein giver mig crazy ondt i maven, så det er helt no go. Derfor har jeg forsøgt mig med sojaprotein, men hver gang jeg drikker det begynder det at klø i min mund og det kriller i min hals i flere timer. Jeg tror ikke jeg kan tåle det, selvom jeg spiser andre sojaprodukter uden problemer.
  Nå.. mit spørgsmål er i virkeligheden bare: er clean lean protein baseret på soja? Jeg kan ikke gennemskue det ud fra ingredienserne 😊
  Mvh Anna

 6. Årh de ser lækre ud! Glæder mig til at prøve at lave dem! Du skriver ved “yoghurt” smoothien at kokosolie er godt hvis man ammer – er det kun i smoothien eller kan man med fordel spise det hver dag hvis man ammer? 🙂

  Har forresten også lige lavet din broccoli/ærte suppe og den blev SÅ god! Det er nok en af de bedste supper jeg har prøvet og kunne snildt spise sådan en portion for mig selv på én dag – også selvom der står at den kan holde til 4 dage i køleskabet 😀 Tak for opskrifterne!

  1. Tina Lykkegaard

   Du er så skøn HS. Det er en kæmpe fordel at spise kokosolie hver dag når man ammer. Kokosolie indeholder en bestemt type fedt der er SUPER for baby (og dig). Du må gerne få helt op til en spsk dagligt. Kh Tina

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

HAR DU SET TRUE GUM TYGGEGUMMI UDEN PLASTIK?