Eftermiddags snack: Søde quinoa bar som holder dig mæt længe

Eftermiddags snack: Søde quinoa bar som holder dig mæt længe

Jeg har da fuldstændig glemt at give jer opskriften på disse mættende bare jeg lavede forleden. De er ret lækre som snack, men kan også sagtens bruges som topping på din morgenmad!

Opskriften på ca 10-12 quinoa bar alt efter hvor store du laver dem:

50 gr. poppet quinoa (Jeg fandt det faktisk i Søstrene grene, men ellers har helsekosten dem også)
30 gr. majsflager (uden sukker – som kan fås i helsekosten)
5 spsk. kokosolie
40 gr. nødder (Jeg brugte mandler)
Evt. 3 tsk. sesamfrø
40 gr. mørk chokolade (plus lidt til pynt)
12 saftige dadler (Dem fra grønt afdelingen i supermarkedet)
Et nip havsalt
Evt. 1 spsk. honning (for ekstra sødme)
Evt. 2 spsk. tørret frugt som rosiner, blåbær eller tranebær
Evt. 2 tsk. tranebærpulver 

  • Tænd ovnen på 150 gr. varmluft
  • Start med at lune kokosolien op i en gryde. Den skal bare smelte
  • Bruger du honning, så tag gryden med kokosolie af varmen og kom honning i, så det smelter
  • Hak nødder, mørk chokolade så groft eller fint du ønsker
  • Blend dadler til en fin masse. Brug evt. lidt flydende kokosolie, hvis din blender ikke helt kan blende det
  • Kom nu alle ingredienser sammen i en skål og rør det godt sammen
  • Tryk massen godt sammen i en form med bagepapir
  • Bages i 10-15 min. men hold øje med dem, da de kun skal være let gyldne
  • Lad dem køle helt af inden du skære dem ud
  • Har du lyst kan du komme til mørk chokolade ovenpå

 Velbekomme! Kærligst Tina

Tilbage til bloggen