Eftermiddags snack: Søde quinoa bar som holder dig mæt længe

Jeg har da fuldstændig glemt at give jer opskriften på disse mættende bare jeg lavede forleden. De er ret lækre som snack, men kan også sagtens bruges som topping på din morgenmad!

Opskriften på ca 10-12 quinoa bar alt efter hvor store du laver dem:

50 gr. poppet quinoa (Jeg fandt det faktisk i Søstrene grene, men ellers har helsekosten dem også) 30 gr. majsflager (uden sukker – som kan fås i helsekosten) 5 spsk. kokosolie 40 gr. nødder (Jeg brugte mandler) Evt. 3 tsk. sesamfrø 40 gr. mørk chokolade (plus lidt til pynt) 12 saftige dadler (Dem fra grønt afdelingen i supermarkedet) Et nip havsalt Evt. 1 spsk. honning (for ekstra sødme) Evt. 2 spsk. tørret frugt som rosiner, blåbær eller tranebær Evt. 2 tsk. tranebærpulver Søde quinoa bar som holder dig mæt længe

  • Tænd ovnen på 150 gr. varmluft
  • Start med at lune kokosolien op i en gryde. Den skal bare smelte
  • Bruger du honning, så tag gryden med kokosolie af varmen og kom honning i, så det smelter
  • Hak nødder, mørk chokolade så groft eller fint du ønsker
  • Blend dadler til en fin masse. Brug evt. lidt flydende kokosolie, hvis din blender ikke helt kan blende det
  • Kom nu alle ingredienser sammen i en skål og rør det godt sammen
  • Tryk massen godt sammen i en form med bagepapir
  • Bages i 10-15 min. men hold øje med dem, da de kun skal være let gyldne
  • Lad dem køle helt af inden du skære dem ud
  • Har du lyst kan du komme til mørk chokolade ovenpå

Søde quinoa bar som holder dig mæt længe Velbekomme! Kærligst Tina

Del på facebook
Del på linkedin

9 kommentarer til “Eftermiddags snack: Søde quinoa bar som holder dig mæt længe”

  1. Hej Tina,
    Kan man bruge noget andet end majsflager eller helt undlade dem?
    Har ingen flager i køkkenet, men majsmel, boghvedemel, Hirsemel…. kan det bruges?

    1. Tina Lykkegaard

      Hej jeanette, undskyld det sene svar. Majsflagerne var for at give ekstra bid, så nej umiddelbart behøves de ikke. Måske du skal have flere quinoa i for at det vil hænge sammen. Kh Tina

  2. Har du erfaring med om de kan fryses og skal de opbevares på køl?

    Har netop lavet en portion, glæder mig sådan til at smage

    1. Tina Lykkegaard

      umiddelbart tror jeg de bliver bløde og kedelige af frysning og også køl. Men jeg har ikke forsøgt mig. Kh Tina

    1. Tina Lykkegaard

      Det skal være poppet quinoa, så det er ikke de samme som dem man koger. Kh Tina

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *