Spis rigtigt mad i stedet for “sunde” shakes – det forstår din krop bedre

/Reklame for produkter jeg selv har købt/

Rigtig mange “sunde” “nemme” shakes lover dig et væld af vitaminer og de rette næringstoffer, som var det et måltid, men sandheden er for mig en anden. Disse vitaminer som de færdiglavede shakes typisk indeholder er syntetisk fremstillet, som derfor ikke kommer fra rigtigt mad eller organisk fremstillet, som kroppen har svært ved at optage. Kroppen optager nemlig allerbedst den rigtige mad, som kroppen er skabt til at leve af.

Disse “sunde” shakes som reklamerer med, at du kan springe et måltid over, indeholder ofte kunstige sødemidler eller alimindeligt sukker, som er tomme klorier for kroppen. Sukker eller kunstige sødemidler kan skabe inflammation i kroppen, men også påvirke dit humør. Du får måske et hurtigt kick af energi, men kort tid efter daler humøret og energien.

Manglende fibre og en svækket fordøjelse

Mange shakes eller proteinpulver indeholder lave mængder fibre, som er kilden til en god fordøjelse. Gode fibrekilder kan komme fra dampede grøntsager, nødder, frø og frugt. Proteinerne i disse shakes eller proteinpulver kommer ofte fra komælk. Komælk skal ikke stemples som det ondeste i verden, men denne type protein kan være enormt svært at fordøje. Fordøjelsen har som regel svært nok ved at fordøje de mange typer brød (rugbrød, boller, kage, pasta osv.) vi ofte spiser dagligt, men bestemt også det høje indtag af medicin vi i dag bruger.

Træf de sunde valg

Du kan med fordel vælge plantebaseret proteinpulver, hvis du ønsker det. Jeg er rigtig glad for hampeprotein pulver eller chokolade proteinpulver, som kan drikkes efter træning som ekstra supplement. Du kan også bruge kollagen pulver eks. til smoothies. Kollagenpulver er et protein, som bruges meget til hud, hår og negle, men jo ældre vi bliver eller ved skader i kroppen (også muskler, led og knogle smerter/skader) kan kroppen have brug for ekstra kollagen. Jeg har først for nylig opdagede denne kollagen pulver som er fra fisk. Dette produkt er med til at forebygge rynker, mindske appelsin hud og hjælpe på strækmærker, så den er ret effektiv for hudens udseende. Men husk nu, der er intet der kan gøre det alene ?

Husk dette er skrevet med en masse kærlighed til dig. Ingen skramme kampagne eller skrappe regler, men du skulle nødigt gøre noget du troede var sundt, men som måske i virkeligheden er det modsatte for dig. 🙂

Kærligst Tina

GemGem

Del på facebook
Del på linkedin

8 kommentarer til “Spis rigtigt mad i stedet for “sunde” shakes – det forstår din krop bedre”

  1. Tina Lykkegaard

   øv det må jeg lige se om jeg kan rette. Den fås ikke så mange steder nemlig 🙁 Kh Tina

  1. Tina Lykkegaard

   Hej J. Tak for din kommentar. Er det smagsforstærkeren du tænker på? Hvor spotter du det i proteinpulver fra Planteforce? 🙂 Kh Tina

 1. Tina Lykkegaard

  Hej Søs. Tak for din søde kommentar. Jeg har faktisk ikke prøvet, men umiddelbart suger det en del vand, så ved ikke om grøden bliver tør, men så skal der selvfølgelig bare mere vand til. Det smager stort set ikke af noget, så smagen burde ikke ændres. Kh Tina

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *