Graviditets dagbog del 6: Jeg bliver for vild til at føde baby!

Læs første del HER Anden del HER Tredje del HER Fjerde del HER Femte del HER Min gravditets dagbog er skam ikke gået i stå, men der er gået lidt længere tid end normalt. Ikke af nogen bestemt årsag, men fordi jeg ikke bare vil skrive for at skrive. Tiden går stærkt og det er vildt at tænke på, at jeg er i 5. måned. Jeg kan stadig gemme maven under trøjen, meeen jeg viser den nu også gerne frem nu, hvor man endelig kan se det ikke bare er romkugler. Jeg har det virkelig godt. Jeg har ikke de store gener, kan stadig løbe og træne herhjemme, hvilket jeg forsøger at prioritere ret højt. Den sidste uge har jeg dog været ret træt og så har jeg måtte erkende, at jeg bare måtte slappe af. Jeg har den sidste halvanden uges tid mærket liv og spark fra baby i maven. De er ret vildt og de små puf bliver hårdere og hårdere. Det er ret hyggeligt, for så føles det rent faktisk som om, at jeg er gravid. Min kæreste har dog ikke mærket dem endnu, selvom han prøver ihærdigt samtidig med, at han siger “halloooo det er din far”, men han må vente lidt tålmodigt endnu.

Tanker omkring fødslen

Jeg har stadig en del tanker omkring fødslen. Jeg har hele tiden fordele og ulemper, for hvor og hvordan jeg ønsker at føde. Jeg er helt med på, at jeg ikke kan bestemme over fødslen, men jeg tror på, at jeg kan forbedre mig på meget. Jeg havde en god snak med en veninde forleden, som også er gravid, som dagligt siger til sig selv at hun er SÅ god til at føde. Hun er første gangs fødende, så det ved hun egentlig ingenting om. 😉 Vi snakkede dog om, at det nytter ikke noget at gå og tænke: “Årh nej hvad nu hvis…” “Jeg tror min fødsel kommer til at tage lang tid fordi…” “Jamen min mor var heller ikke så god til at føde, så det er jeg nok heller ikke” “Bare der nu ikke er noget der går galt” Fordi vores tanker er så vilde! Det vi går og tænker på går hen og bliver til virkelighed. Så kan det godt være, at jeg frygter, at jeg skal have smertelindring, men jeg bruger meget mere energi på at sige til mig selv, at det behøver jeg slet ikke, fordi jeg er god til at føde og har en høj smertetærskel. (Det tror jeg nu ikke jeg har, men det siger jeg til mig selv 😉 )

Jeg vinder det marathon løb!

Kroppen tror på det vi fortæller den, så hvorfor ikke fortælle den, at fødslen kommer til at blive en fantastisk oplevelse og at “kampen” skal jeg nok vinde på den måde jeg ønsker. Jeg løber jo en del og har altid gjort det, så jeg har hørt flere sige at en fødsel er som et marathon, så jeg forbereder mig på at løbe et marathon. Jeg har løbet et halv marathon, så jeg er da på ingen måde i tvivl om, at det bliver hårdt, men jeg kan godt! Ja jeg har da faktisk tænkt mig at vinde det marathon løb 😉 Giver det mening? Jeg ved godt der sikkert er nogle der tænker “Jaja Tina, du bliver klogere” og ja det har du helt ret i, for det gør vi jo hver eneste dag. Jeg bruger faktisk app’en HelloMind ganske meget for tiden, da der også er sessioner omkring frygten for noget bestemt i en fødsel. Jeg forsøger at forbedrede mig mentalt og er derfor også gået i gang med bogen “Smertefri fødsel” og samtidig haft en fantastisk møde med en Doula, der tilbyder hjælp og støtte under hele graviditeten og under fødslen. Det skal jeg fortælle mere om senere… ? Kærligst Tina og baby ?

Del på facebook
Del på linkedin

5 kommentarer til “Graviditets dagbog del 6: Jeg bliver for vild til at føde baby!”

 1. Annika Kristine Kjær

  Hej Tina
  Det er så lærerigt at følge med på din blog med dine gode tips til sund og smuk hud, og så er det så hyggeligt at følge med i din graviditet også.
  Vi er selv herhjemme gået i gang med “babyprojektet”, derfor er det jo ekstra spændende at følge med.
  En af mine veninder anbefalede mig at drikke Hindbærblads te, da det skulle have en god effekt livmoderen, da læse mere om det fandt jeg ud af at faktisk mest bruges i forbindelse med at gøre fødslen lettere. Og så tænkte jeg at det måske kunne være noget for dig.
  Jeg har jo ingen erfaring med det, så bare et tip du kan undersøge.
  Håber at det kommer til at gå super let for dig, og jeg glæder mig til at læse mere om dit forløb:-)

  Med venlig hilsen Annika

  1. Tina Lykkegaard

   Du er sød Annika og faktisk er det på min to-do liste, så det er kun godt at du påpeger det. Tak for tippet. Kh Tina

 2. Hej Tina,
  Jeg syntes det lyder rigtig fornuftigt at tænke positive tanker omkring din fødsel.
  Jeg købte og læste for mange år siden bogen
  “The secret” af Rhonda Byrne. Den blev fremhævet i amerikanske medier og handler om at vi igennem vores tanker, tiltrækker det vi tænker. I den forbindelse lavede jeg er slags mood-board. Et stort stykke karton, hvor jeg klistrede alle de billeder op, for det som jeg ønskede mig i livet. Så hang jeg det op et sted hvir jeg hele tiden stødte på det og tænkte positive tanker omkring det, som om jeg allerede havde det jeg ønskede.
  Jeg var single og ensom 🙁 Ønskede mig, mand, barn, ro, rejser, the i hyggelige omgivelser, sund mad mm.

  Det hele kom ikke på een gang, men i dag har jeg det hele. Og rejsen derhen blev mere tydelig for mig, og klart mere positiv.
  Så det var bare et lille fif, for at fokusere tankerne.

  Ha en god dag, med masser af positive tanker og energi. Mvh Vicki

 3. Hej Tina ☺️ Tak for dine oplæg! Jeg er vild med dem. Vil du ikke ligge/ sende et link på dit øko langtundertøj?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ferielukket - uge 29 + 30

Sidste chance for at bestille før vores ferie er torsdag d. 9. juli kl.15.00.

 

Derefter sendes der først igen mandag i uge 31. 

15585