Svampede glutenfri bananmuffins uden mælk og raffineret sukker

Svampede glutenfri bananmuffins uden mælk og raffineret sukker

/Indlægget indeholder affiliatelinks, hvilket betyder at jeg får en lille kommision, hvis du køber det online gennem disse links. Tak fordi du læser med og støtter mit arbejde!/

I går fik jeg sendt en snap fra en god veninde, og det var bananmuffins! Så slog det mig, at det havde jeg endnu ikke lavet en opskrift på, så jeg hoppede i køkkenet og biksede nogle sammen.

Disse er ret lækre, da de er svampede og sagtens ville kunne bruges til madpakken eller tages med på farten. De vil også passe perfekt til et brunch bord til weekenden!

Jeg brugte samme opskrift som mit bananbrød, så du kan jo bruge opskriften lige som du synes.

Her kommer opskriften på 8 stk

  • 3 øko æg
  • 3 modne bananer
  • 1/2 dl kokosukker
  • 50 gr. kokosolie (Eller øko smør)
  • 1 tsk. bagepulver
  • Et nip havsalt (ikke det billige salt, læs HER hvorfor)
  • 120 gr. (*glutenfri) havregryn blendet let til mel
  • Evt. 2 tsk. ægte kanel
  • Evt. 50 gr. hakket mørk chokolade (mine var uden, men drysset ovenpå som pynt)

*Havre er i sig selv glutenfri, MEN da havren bliver produceret sammen med glutenholdige kornsorter vil det smitte af på havregrynene.

Jeg bruger selv glutenfri havregryn, men sommetider vælger jeg dog blot den økologiske slags. Forsøg dig frem og se hvad du tåler (dog ikke hvis du er allergisk, så vælg glutenfri!).

Æg piskes med kokossukker, mos bananerne, smelt kokosolien/smør, blend havregrynene let til en grov mel og pisk alle ingredienser sammen. Det tager ikke mere end 10 min!

Bages i ovnen i 15-20 min. ved 180 gr. Lad dem gerne køle helt af så de sætter sig ellers er de næsten for svampet. 😉

Er der mon nogle opskrifter du mangler? Så sig til, måske har jeg en, som jeg kan ligge på bloggen. 🙂

Velbekomme!

Kærligst Tina

Tilbage til bloggen