Syredannende mad skaber dårlig hud og manglende energi

Et ældre indlæg, som jeg netop har opdateret, men som stadig er god viden, hvis du ikke kender til det. Dog vil jeg huske dig på at du ikke skal være fanatisk. Fanatisme kan gøre dig stresset og stres er en af de værste syndere for kroppen. Kroppen bliver presset på mange måder, hvis vi er stresset gennem længere tid. Så brug dette som en guideline uden at være fanatisk. 🙂 Ved du hvilke fødevare der er syredannende og hvilke der virker basiske på kroppen? Vi skal gerne have begge dele, men vi skal maks spise 20-30 % syredannende og hele 70-80 % basedannende. I den daglige kost bliver det desværre ikke helt denne procentopdeling. Syredannende fødevare er:

 • Brød
 • Slik, kage, chokolade (alt det søde usunde)
 • Kornprodukter
 • Ris, pasta
 • Sodavand
 • Medicin
 • Sprøjtemidler fra ikke-øko fødevare
 • Kød
 • Fisk
 • Fjerkræ
 • Vildt
 • Æg
 • Mælkeprodukter
 • Ost
 • Bælgplanter
 • Kerner og nødder

Basedannende fødevare er:

 • Kolde kartofler
 • Grøntsager
 • Rodfrugter
 • Bladgrønt
 • Kål
 • Tang
 • Krydderier friske
 • Økologiske tørrede krydderier
 • Urte the
 • Moden frugt, æble, pære, bær, annanas

grøn smoothies med masser af power Prøv eksempelvis denne grønne smoothies med masser af power 😉  Du kan jo skrive ned de næste tre dage og se, hvad din tallerken primært består af. Hvis vi primært indtager syredannende fødevare vil syren ophobe sig i kroppen og kan give alt fra allergi, dårlig hud, trætte muskler, dårlig fordøjelse, generelt smerter, appelsinhud og dårlig svedlugt. Det kunne være vi sammen skulle spise langt mere base end syredannende mad den kommende tid? Måske holde en lille detox her efter sommerferien? 🙂 Kærligst Tina

Del på facebook
Del på linkedin

3 kommentarer til “Syredannende mad skaber dårlig hud og manglende energi”

 1. Hej Tina,

  Dette har ikke så meget med indlægget at gøre, men jeg tænkte lige på om du har skrevet om swiss clinic eller derma roller og hvad din mening er herom? Håber du evt. vil lave et indlæg herom hvis ikke allerede har gjort det. 🙂 Kh Trine

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ferielukket - uge 29 + 30

Sidste chance for at bestille før vores ferie er torsdag d. 9. juli kl.15.00.

 

Derefter sendes der først igen mandag i uge 31. 

15585