Rabarbersaft uden tilsat sukker

/Indlægget indeholder affiliatelinks, hvilket betyder at jeg får en lille kommision, hvis du køber det online. Tak fordi du støtter bloggen!/ 

Jeg har fuldstændig glemt at give jer denne sommerdrik (måske fordi sommervejret smuttede for en stund). Så her kommer en frisk og sød sommerdrik uden tilsat sukker. Jeg har nemlig lavet rabarbersaft, hvilket er super nemt og meget velsmagende. Jeg drikker meget vand, men sommetider må det gerne have lidt smag.

Opskriften giver 1.5 liter

500 gr. rabarber
1.5 liter vand
2 søde æbler
1 tsk. vanilje pulver
Evt. en spsk. kokossukker (giver ekstra sødmen, men gør farven mindre lyserød)

  • Rengør dine rabarber og skær toppen og bunden af. Du må ikke skære for meget af bunden, for her sidder meget smag, så kun lige en halv til en centimeter.
  • Skær dine rabarber i grove stykker og kom dem i en gryden sammen med 1.5 liter vand.
  • Rengør æbler og skær dem i grove stykker og kom dem i samme gryden.
  • Bring vandet i kog og lad det små simre i 10-15 min. under låg.
  • Tag gryden af varmen og kom vanilje pulver i sammen med kokossukker, hvis du vil bruge det.
  • Lad drikken køle af samtidig med, at den trækker endnu mere smag. Jeg lod min saft stå i 2 timer.
  • Si rabarber og æbler fra i en fin si. Hæld det på flasken og stil på køl.

Drikken kan holde en uges tid. Jeg bruger halv saft og halv danskvand fra sodastream. Det giver den lækreste boblende drik. Jeg har også lavet isterninger ud af den koncentreret saft (her er den altså ikke blandet op med vand) og så har jeg de fineste lyserøde isterninger. Det er da en seriøs tøsedrik 🙂

Kærligts Tina

Rabarbersaft uden sukker

Rabarbersaft uden sukker

Del på facebook
Del på linkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *