Smoothies med brændenælde og skvalderkål

IMG_9447

Som nogle af jer måske så, så var jeg ude at plukke lidt ukrudt og urter i weekenden. Det har jeg nu vasket grundigt og frosset ned til mine daglige smoothies. Hvem elsker ikke gratis mad og specielt mad, som er fyldt med hud-nærring er jo genialt. Det er dog ikke kun godt for huden, men hele vores sundhed.

Jeg fik plukket en del brændenælde, da den (måske) er en af de bedste urter til at booste kroppen med. Den er fyldt med vitaminer og mineraler, men den har også en let udrensende effekt. Brændenælde virker også mildt vanddrivende, så den kan være med til at skylle affaldstoffer ud af kroppen, hvor du så kan fylde på med nyt frisk vand til at hydrere kroppen. Brændenælde er fyldt med zink, som flere og flere mener vi oftest mangler. Zink er et mineral kroppen bruger bla. til at producere hormonerne. Så er der ubalance i hormonerne er det vigtigt, at kroppen har nok zink at arbejde med. Brændenælde er også god til dig som har tendens til hudorme, da brændenælde virker blodsukkerstabiliserende. Hvis blodsukkeret svinger op og ned vil du oftest have hudorme og typisk på næsen. Læs evt. med HER, hvis du vil vide lidt mere om blodsukkeret.

Derudover har jeg plukket skvalderkål, som også indeholder en masse vitaminer, mineraler og klorofyl (som er plantens grønne farve) der er med til at beskytte vores krop og hud. Skvalderkål siges også at være god til fordøjelsen (men også ømme led).

De mange mineraler som findes i bladgrønt (skvalderkål, brændenælde, spinat, rucola osv.) er med til at gøre kroppen mere basisk. En basisk krop (og hud) vil irritation, inflammation og skavanker ikke kunne “leve”, så der er god grund til at spise basisk. Hvorimod syreholdig mad kan tænde for inflammationen (rødmen og irritation eks. i huden). Syreholdig mad er eks. brød, sukker, sodavand, kage, slik og pasta.

IMG_9432

Opskriften på min “ukrudts” smoothies så således ud (2 store glas):

En håndfuld brændenælde (mit var frosset ned, så en lille dl)
En håndfuld skvalderkål (mit var frosset ned, så en lille dl)
5 stk. jordbær
10 stk skovsyre (Dem der ligner en trekløver på billedet)
1/2 dl. ægte blåbær
1 skive citron
1/2 banan
1 spsk. Lecithin granulat  (sunde fedtstoffer, som gør den cremet, men kan undlades)
1 tsk. hybenpulver (Effektive fibre, samt c-vitamin, men kan undlades)

Blend det hele og nydes kold.

Velbekomme!

Kærligts Tina

Del på facebook
Del på linkedin

2 kommentarer til “Smoothies med brændenælde og skvalderkål”

  1. Muligvis et lidt dumt spørgsmål, men hvordan vasker du brændenælderne uden at brænde dig? Og fryser du dem fugtige eller tørre?

    Hilsen Cecilie

    1. Tina Lykkegaard

      Slet ikke dumt Cecilie. Jeg var ska selv små-nervøs for det 😉 Jeg brugte handsker da jeg vaskede dem og frøs dem ned. De var fugtige og så skal de gerne bredes lidt ud i posen du fryser dem ned i, for ellers klumper de bare sammen til en stor klump. Giver det mon mening? Kh Tina

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *