Velsmagende tahin-dressing som kan pifte enhver ret op

Da jeg tidligere var i Grækenland på en sponsoreret tur med Beringrejser, fandt jeg en favorit restaurant med den absolutte bedte salat! En del af salaten var tahin-dressing, som jeg faktisk ikke havde smagt før, men det er jeg faldet pladask for. Så det havde jeg på min to-do liste, så her er den! Det er suverænt nemt og kan fint holde sig i køleskabet en lille uges tid. Jeg bruger den til alle mulige retter, men det er nok også bare mig 😉

3 spsk tahin
1/2 tsk Havsalt
Saft fra en citron
1 spsk. koldpresset olivenolie
1 fed hvidløg
1/2-1 dl. vand (alt efter hvilken konsistens du ønsker)
En halv tsk. koldslynget honning (Kan undlades, men det er denne helt lette sødme, som jeg er ret vild med)

Kom alle ingredisenerne i en skål, pres hvidlåget i en hvidløgspresser og pisk det sammen. Er det for tørt, så kom lidt mere vand ved. Smage det til med ekstra syre fra citronen, sødmen fra honning eller lidt ekstra salt.

Jeg brugte det forleden til glutenfri pitabrød med falaffel og det smagte så lækkert! Ellers bruger jeg det til salater og selv til æggewraps med fyld! 🙂

Nem tahin dressing

Velbekomme! Kærligts Tina

Del på facebook
Del på linkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *