Glutenfri pitabrød med falafel

Det er ikke ofte jeg får brød, men når jeg gør, forsøger jeg at lave det glutenfrit, men som stadig er super lækkert. Disse brød blev rigtig lækre og specielt, hvis du lader dem koldhæve natten over. Det giver en let syrlighed, som gør det endnu mere som almindeligt brød.

Opskrift på 4 stk.

50 gr. fuldkornsrismel
100 gr. majsmel
1 spsk. loppefrøskaller
2 1/2 dl. vand
1 tsk. æblecidereddike eller citronsaft (det skulle efter sigende få dem til at hæve bedre)
1 tsk. koldslynget honning eller 2 tsk. kokossukker
Nip havsalt
1 spsk. olivenolie
1 tsk. tørgær

Bland vand og loppefrøskaller sammen, så det bliver en let gelé. Det tager ca. 5 min. Derefter kommer du alle andre ingredienser i og rører det godt sammen. Stil dejen på køl i en skål med låg natten over eller mindst 1 time (gerne meget mere!)

Dagen efter former du 4 stk. pitabrød på en bageplade og lad dem efterhæve 10-15 min. på bagepladen. Kom dem i ovnen i 25 min. ved 200 grader.

De skal køle en smule af, da glutenfrit brød kan være meget svampet/klistret, når de lige kommer ud fra ovnen, så lad dem køle af, så de er lune. Fyld dem med dit yndlingsfyld. Her har jeg lavet falafel toppet med tahin-dressing sammen med frisk spinat og ærteskud.

Velbekomme!

Kærligst Tina

Del på facebook
Del på linkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *