Æggewrap med spidskål og avokadocreme (Gluten- og mælkefri)

IMG_9181

Det er jo ikke noget nyt, at jeg undgår brød og mest af alt gluten. Det er ikke fordi jeg vil starte en lang prædiken om, hvad det gør (og ikke gør!) når du undgår gluten, men denne nemme aftensmad eller frokost kunne være en god inspiration og som mest af alt, gør maven godt. Jeg synes faktisk brød af god økologisk kvalitet er helt okay, men i små mængder (altså ikke hver dag 🙂 ), da hudproblemer ikke bryder sig om den negative effekt brød kan have på vores fordøjelse. Det må jeg hellere lave en lille skriv om en anden god gang 🙂

Opskriften giver to æggewraps:

5 små øko æg
1 lille tsk urtesalt (Jeg bruger herbamare)
Frisk kværnet peber
1/2 plantemælk (Jeg brugte soyamælk, men rismælk/havremælk/mandelmælk kan også bruges)
2 tsk. loppefrøskaller (Får dem til at blive luftige og saftige)
Krydderier efter eget valg (Jeg brugte rosamarin og basilikum)

  • Pisk let alle ingredienser sammen i en skål og lad det stå 5 min. (loppefrøskallerne skal lige have lov til at suge væske til sig)
  • Steg nu de to æggewraps på hver sin panden i ægte smør ved forholdsvis lav varme.
  • Jeg vendte mine, da de stor set var færdige.

Jeg lader dem køle en smule af og fylder dem med det ønskede fyld.

Avokadocremen finder du opskriften på HER!

Dertil fyldte jeg disse med meget fint snittet spidskål, agurk, tomat og ægte græsk feta (på får og gedemælk) 🙂

Velbekomme!

Kærligts Tina

IMG_9182

 

Del på facebook
Del på linkedin

2 kommentarer til “Æggewrap med spidskål og avokadocreme (Gluten- og mælkefri)”

  1. Hej Tina,
    Tak for dine små fif og opskrifter til sund mad.
    Jeg mangler ofte ideer, og da jeg vågnede
    I morges, så jeg denne æggewrap.
    Den var start-skuddet til en lækker omelet,
    Med spinat, forårsløg, rød peber og lidt gedeost. Dertil spiste vi små tomater, mandler
    Og avokado. Min mand var helt vild med det.
    Så vi fik startet dagen godt.
    Din ærte-avokado dip bruges også flittigt,
    Bla istedet for smør under pålægget.
    Så fortsæt endelig med masser af opskrifter,
    Det holder gejsten oppe til at prøve nyt.
    Og jeg har nu i 5 uger fulgt din blog og gide råd, og det er guld værd. Jeg savner slet
    Ikke mine dårlige vaner med bla cola og kaffe.
    Så TAK for en god blog og en god mave

    1. Tina Lykkegaard

      Hej Vicki. Hvor er du bare skøn! Tak for din dejlige kommentar. Det altid rart at høre at opskrifterne bruges og ikkr mindst at det giver en behagelig effekt i kroppen. Tak for det! Kh Tina

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ferielukket - uge 29 + 30

Sidste chance for at bestille før vores ferie er torsdag d. 9. juli kl.15.00.

 

Derefter sendes der først igen mandag i uge 31. 

15585