/Indlægget indeholder affiliate/
Da jeg forleden læste at Forbrugerrådet Tænk nu anbefaler, at du ikke skal bruge læbepomader med mineralske olier bliver jeg så glad. ENDELIG! Disse mineralske olier har jeg skrevet om en del gange før og jeg gør det gerne igen.
Mineralske olier er råolie/spildolie fra olieindustrien. Det er oprensede olier, som skulle have en plejende effekt. Det kan man så vidt også godt have ret i, MEN og der er et stort men, for mineralske olier kan ikke trænge ned i huden. Du kender måske den fedtende håndcreme, som aldrig trænger ind. Der er helt sikkert mineralske olier i. Derudover ser jeg meget ofte, at mineralske olier tilstopper huden, giver hudorme og urenheder (derfor tror mange også fejlagtigt, at en uren hud ikke må bruge olie. Det må de gerne, men det skal være de rigtige vegetabilske olier!) Dette er jo så hudplejeprodukter, hvor læbepomader med mineralske olier i stedet får læberne til at vænne sig til denne “hinde” mineralske olie ligger. Læberne vil bare have mere og mere.
Det er måske en mindre detalje om mineralske olier, da Forbrugerrådet Tænk netop nu fortæller:
“Mineralske olier kan i nogle tilfælde være kræftfremkaldende, mens andre kan ophobe sig i kroppen i blandt andet lever og milt”
Forbrugerådet Tænk mener dog, at mineralske olier i hudpleje er ok, men det er jeg nu slet ikke enige i. Bare vent, om et par år siger de nok det modsatte 😉 For nogle år tilbage, mente man heller ikke, at det du smurte på kroppen ville komme ind i kroppen. Det ved man nu er tilfældet. Så hvorfor ikke bare droppe de mineralske olier helt?
Indtil da kan jeg varmt anbefale disse læbepomader som eksempler:
- REN læbebalm
- Karmameju balm travel
- Anne Marie Börlind læbepomade
- Anne Marie Börlind læbepodemade med solfaktor 20
- Jurlique lip care balm
- Mádara Hemp Hemp Lip
- Coola sport med faktor 30
- Hurraw læbepomade
- Lavera basis sensitiv
Og mange flere. Alle naturlige og/eller økologiske er uden mineralske olier. Du kan tjekke ingredienslisten for mineralske olier, hvor du skal kigge efter:
- Mineral oil
- Parrafin
- Parrafinium
- Petrolatum
- Cera microcristallina/microcrystalline wax
- Ozokerite
- Synthetic wax
- Ceresin
Jeg vil straks gå i køkkenet og lave en opskrift til jer, som ønsker at lave jeres egen læbebalm helt uden kemi. Her vil jeg selvfølgelig bruge ingredienser fra Naturlig olie.
Kærligst Tina
Hej Tina, tak for et godt indlæg. Hvad tænker du om mærket SARD?
Det er også super. Kh Tina
Tak for altid super gode indlæg! Vil det sige, at alle markeret med A på Kemiluppen app’en (fra Forbrugerrådet Tænk) er ok? 🙂
TAK Tina! Jeg kan se jeg skal have skiftet min ellers højt elskede mentholatum læbepomade ud. Har brugt den i flere år da det altid har været det eneste der virkede.. måske fordi mine læber er blevet afhængige!! Smider dem alle ud med det samme..
Hej søde Mette. Ja den virker, fordi dine læber af blevet afhængige. Heldigvis er det en god periode rent vejrmæssigt at vænne sig af med den. Det kræver nogle dage og brug gerne en helt ren den næste periode, så er dine læber fit for fight igen. Kh Tina
Det vil jeg prøve. Jeg får fat i en af dem du anbefaler. Tak <3
Hej Tina
Er læbepomade fra Nuxe (reve de miele – både i stick og krukke) go eller no go?
Mvh. Louise
Hej Louise. Den ese fin og rigtig god. Den burde jeg ha’ skrevet på min lille liste, men det var en forglemmelse. 🙂 Kh Tina
Hej Tina.
Tak for altid brugbare indlæg! Hvad tænker du om Jane iredales lipdrink?
Hej Line. Den helt i orden. Den kan du sagtens og med god samvittighed bruge 🙂 Kh Tina