Jaaa, jeg spiser mange sødekartoffel og jeg elsker det! Det er sådan en hudvenlig-fødevare 😉 Så forleden tænkte jeg, at jeg lige måtte prøve at variere det lidt på den ene eller den anden måde, så det gjorde jeg. 🙂

Variatonen blev med kål! Det var der en helt bestemt årsag til, fordi kål er hamrende sundt. Kål indeholder bestemte stoffer, som hjælper kroppen med at nedbryde affaldstoffer og brugte hormoner, som mange af os kvinder godt kan have brug for. Så her får du min kål-variation til to store sødekartofler.

2 sødekartofler
200 gr. blomkål
1 fed hvidløg
1/2 tsk. havsalt
1 tsk. karry
1 tsk. stødt gurkemeje (Ved du hvorfor jeg bruge gurkemeje? Hvis ikke så læs med HER)
3 store spsk. kokoscreme (Den fede del i kokosmælken)
En skvis limesaft altså du ved, ganske lidt 😉
En tsk. kokosolie til stegning (Eller “flydende guld”)

img_7770

  • Tænd ovnen på 200 gr. jeg bruger varmluft
  • Start med at vaske sødekartoflerne grundigt.
  • Læg sødekartofler på bagepapir og i ovnen i 40-60 min. til de er bløde og møre.
  • Vask blomkålet grundig og skær/pil små buketter.
  • Kom karry og gurkemje på en tør pande med varme, så giver de mere smag. Det må ikke blive sort, men svitses i 1 min.
  • Skær hvidløget i små stykker og svits det sammen med koskosolie, karry og gurkemeje.
  • Kom blomkålen i og svits det i 5 min.
  • Kom nu limesaft og kokoscremen i og lad retten simre under låg i 15 min.

Der skal være bid i blomkålen, men det skal heller ikke være få rå. Smag evt. til med ekstra salt.

Så er det bare at vente på sødekartoflerne og skære dem på langs og fylde en masse godt i. Jeg toppede den med cashew nødder.

Velbekomme.

Kh Tina

Del på facebook
Del på linkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *