Bolle med gemte grøntsager

Der var engang der spise jeg boller og brød hver dag. Jeg elsker faktisk brød eller det gjorde jeg.. Nu får jeg det ind imellem, men i dag laver jeg det glutenfri og uden komælk, da jeg har det bedre uden begge dele.

Denne gang blev det 8 boller, hvor jeg har gemt lidt broccoli i og det giver en fremragende smag. Du kan sagtens lave dobbelt portion og fryse dem ned. Jeg brugte følgende:

70 gr. fuldkornsrismel
70 gr. fuldkornsmajsmel
60 gr. fine havregryn*
60 gr. revet broccolistok
3 spsk. loppefrøskaller
1 tsk tørgær
En lille tsk. havsalt (Ved du hvorfor jeg bruger havsalt? Hvis ikke kan du læse det HER)
1 spsk. flydende olie (Jeg brugte “flydende guld” 🙂 )
1 stor spsk. honning
3 dl. vand

*Havregryn er i sig selv glutenfri, men de bliver produceret sammen med glutenholdige sorter og derfor kan der spores gluten i almindelige havregryn. Det er dog meget lidt og tåles som ofte ved intolerance overfor gluten, men IKKE ved gluten allergi!

  • Start med at komme vand og loppefrøskaller sammen. Det bliver efter 3-5 min. lidt gelé agtig.
  • Bland derefter honning ned i skålen med vand og loppefrøskaller. Pisk honningen ud så godt du kan.
  • Riv broccolistokken fint og kom det i.
  • Kom alle andre tørre ingredisener sammen i en anden skål og bland det godt.
  • Hæld nu de tørre varer ned i gelé masse og pisk/ælt det så godt du kan.
  • Lad dejen hæve et lunt sted i 30-60 min.
  • Form bollerne med våde hænder og lad dem gerne efterhæve 30 min.
  • Bages ved 200 gr. i 30 min.

Toppes gerne med min avokado mos, som du kan finde HER 🙂

God weekend.

Kh Tina

/Indlægget indeholder affiliate links/

Del på facebook
Del på linkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *