Billeder siger mere en tusinde ord – kom akne til livs

Jeg vil kærligt fortælle dig, at der er mange ting du kan gøre, inden du vælger den skrappe akne-kur fra lægen. En akne-kur kan nemlig være ret hård for huden og give dig andre træles bivirkninger. Selvom jeg godt ved, hvor hvor svært det er at leve med akne, så ser jeg denne akne-kur som en bjørnetjeneste for dig selv- i hvert fald i mange tilfælde. Inden kuren har du akne, efter kuren er du knas tør overalt med en rødmosset hud.. Hmm.

Jeg har gennem et års tid haft en skøn klient, som har haft store problemer med akne. Jeg kender hende ganske godt, fordi vi nu har “arbejdet sammen” så længe. Derfor har jeg kunne give hende en masse råd og fordi hun følger dem så godt, har hun også så gode resulater. Dette var det første billede jeg modtog for et års tid siden og de nederste 2-3 mdr. efter..

.img_6709

Resultatet var jo forrygende! Men for 1.5 måneds tid siden får jeg igen en henvendelse fra hende om, at det er brudt ud igen. Jeg tager det egentlig ikke så tungt, fordi jeg VED vi kan rette op på det. Kroppen sender os signaler og vi skal lære dem at kende, så vi kan gøre noget ved det. Livet ændre sig og derfor vil kroppen også ændre sig, vi skal hele tiden blot huske os selv..

img_6706

Det sidste billede viser hvordan huden ser ud i dag. Vi har kørt på med plantebaseretkost, bestemte kosttilskud og generelt en livsstil, som akne ikke trives med.

img_6707

Dette er for at vise, at der er hjælp at hente på helt naturligvis. Det er ikke nogen hemmelighed at det kræver lidt ekstra, men resultatet er vedvarende og min søde klient ved nu hvad der påvirker hendes krop og så sandelig også hvad der får huden i ro.

Jeg har bla. anbefalet gurkemeje, min favorit fiskeolie , og mælkesyrebaterier. Derudover har vi ændret lidt på kosten og hendes hudplejevaner. Hun ønsker også at få de sidste ar fjernet, så derfor står dermarolleren højt på ønskesedlen i år. 😉

Det varmer mit hjerte, når jeg kan hjælpe dig. Skønhed starter indefra..

Kærligst Tina

Del på facebook
Del på linkedin

13 kommentarer til “Billeder siger mere en tusinde ord – kom akne til livs”

 1. Hej Tina. Jeg er en yngre kvinde i 20’erne. Har haft meget uren hud siden jeg var teenager, og synes jeg har forsøgt mange tiltag for at blive mine store gener kvit. Min akne sidder mest på kinderne og i panden. Indtil videre har det hjulpet lidt at skære mæleprodukter fra i min kost (måske en tilfældighed), samt at bruge lidt ricinusolie, hybenkerneolie og tea tree olie på de berørte områder omring 4 dage om ugen. Jeg ved ikke om du har kendskab eller erfaring med tea tree olie som fx anbefales på castorolie.dk/olie-til-uren-hud/, men i hvert fald har det gjort en forskel på mig. Som du skriver kan fiskeolie med omega 3 samt gurkemeje måske også være en god del af behandlingen. Den vil jeg prøve.

  Afholder du stadig dine online 12 ugers kurser? Jeg vil naturligvis være interesseret i at få en flottere hud, og tror på, at kosten, udover naturlige olier, også har en kæmpe betydning.

  Venlig hilsen
  Britt

 2. Hej Tina.
  Først og fremmest tak for en skøn blog, jeg er vild med din holdning til kost og sundhed. Jeg døjer med uren hud og er meget frustreret, da jeg ellers synes at jeg giver min hud ret gode betingelser. Sagen er den, at jeg stoppede med at tage p-piller for et lille års tid siden og nu er gravid i 19. uge. Jeg har taget p-piller siden jeg var 14 år og er i dag 27. Min hud er slemt ramt af bumser på hage/kæbe/kinder og jeg har fået enormt mange ar. Jeg tager Nordic Naturals fiskeolie, mælkesyre, zink og multivitamin. Jeg drikker ikke komælk og får en del ingefær og gurkemeje i min kost. Jeg drikker Pukkas cleanse te dagligt. Kan jeg gøre mere? Det er jo sikkert hormonelt, men det er virkelig hæmmende for min velvære når jeg er vant til at have ren og pæn hud.

  1. Tina Lykkegaard

   Hej Lia. Tak for din søde kommentar. Hvor er jeg glad for at du læser med. Som jeg lige umiddelbart høre dig, så gør du rigtig mange gode ting for dig selv. Du tager de gode og nødvendige kosttilskud og fordi du er gravid er det svært at gøre en helt masse, fordi man selvfølgelig ingen chancer tager med gravide. Et lille tip er at spise og drikke meget plantebaseret og drikke grønne juice/smoothies. Huden trives bare bedre med en masse grøntsager hver dag-gerne mere end du normalt gør. Tag også rigtig gerne og blend en spsk. blandet hørfrø og sesam frø, da de er med til at regulere vores hormoner. De skal blendes og skyldes ned med vand straks. Du må IKKE lave en stor portion og tage det løbende. Det skal være frisk. Kh Tina

 3. Hej Tina.
  Hvordan indtager man store doser gurkemeje?
  Er det eks. ingefær/gurkemejeshot? Eller i madlavning? Eller som kosttilskud?
  Kh Sidsel

  1. Tina Lykkegaard

   Hej Sidsel. Det jo egentlig et godt spørgsmål, men også ret individuelt. Du kan starte med gurkemeje/ingefærs shot, men også gerne i madlavningen. Det kam dog være svært at spise sig til de rette mængder, så ofte anbefaler jeg det også som tilskud fra Vitaviva Turmeric eller Pukka Turmeric. Kh Tina

 4. Tak for en god blog 😘 er der et bestemt mærke af mælkesyrebakterier, som du anbefaler eller er det lige meget?

  1. Tina Lykkegaard

   Kære Stine. Jeg linker altid til de mærker jeg anbefaler. Oftest er det Pharmnord bio-tura 🙂 Kh Tina

 5. Kære Tina. Tak for en meget inspirerende og yderst brugbar blog. Jeg døjer i tiden meget med uren hud, og suger alt til mig hvad du skriver om. Mit spørgsmål er så bare, kan jeg sagtens kombinere alle vitaminerne/ kosttilskudene med hinanden? (Tænker på hampolie, zink, mælkesyrer og collagen filler) KH Line

  1. Tina Lykkegaard

   Kære Line. Tak for din kommentar. Lige de kosttilskud du nævner kan sagtens kombineres. Kh Tina

 6. Åh hvor dette indlæg skærer i mit hjerte
  Jeg er en af dem der er faldet for akne-kuren mod min akne og min rosacea. Hele to gange.
  Jeg ville gøre alt for at kunne trække kur nummer 2 tilbage, og ikke være efterladt med denne stramme røde kløende hud, der reagerer på alt. Det er næsten værre psysisk end aknen var. Og jeg er bange for bivirkningerne på længere sigt.
  Ved du om den tørre hud er permanent eller om kirtlerne en dag begynder at producere olie igen?

  Hilsen k

  1. Tina Lykkegaard

   Kære K. Tak for din kommentar. Jeg håber ikke du føler dig “peget fingre af” for det er slet ikke min mening med indlægget. Jeg forstår godt man vælger akne-kuren for hvor skulle man vide fra, at der fandtes andre muligheder. Du kan godt få huden i balance igen, men det tager tid. Du må endelig kontakte mig, hvis du har brug for en personlig vejledning, så tilbyder jeg disse som du ka se på https://www.tinalykkegaard.dk. Spis masser af fede (sunde) olier indefra som hampefrøolie, fiskeolie (som jeg har linket til), avokado, frø, nødder osv. Masser af varme tanker fra mig til dig. Kh Tina

 7. Kære Tina
  – Tak for en inspirerende blog! Jeg har et spørgsmål:
  Jeg har igennem et par mdr. haft et mindre akne udbrud, især på hagen/mit kæbeparti og i panden. Jeg har førhen ikke døjet særlig meget med uren hud, men kan godt mærke at det nu er begyndt at gå mig meget på og går ind og piller lidt ved min selvtillid (tosset, jeg ved det godt, men sådan er det nu engang)…
  Ville man kunne gøre brug af mælkesyrebakterier sammen med sine normale kosttilskud? Jeg har førhen bare tænkt, at det var noget man kun indtog inden/på ferier, hvis maven lige skulle have lidt ekstra beskyttelse overfor div. bakterier i udlandet? 🙂

  1. Tina Lykkegaard

   Kære E. Tak for din besked. Jo altid mælkesyrebakterier! Det er rigtig vigtigt og kan sagtens tages sammen med andre kosttilskud.Jo mælkesyrebakterier tages ofte inden/under rejse, men vi kan have rigtig godt af at tage det hele tiden eller som kur i 3-6 mdr. Kh Tina

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *