Svampede lækre chokolade muffins

(Svampede glutenfri chokolade muffins)
(Svampede glutenfri chokolade muffins)

Disse muffins er som altid gluten- og mælkefri. Ja faktisk også uden raffineret hvidt sukker. Jeg elsker kage, men det skal helst være af den bedre slags. Jeg kunne godt tænke mig, at kage godt kunne være bare en anelse sund. Derfor har jeg sneget grøntsager i disse svampede chokolade muffins. Det eneste der tog lidt lang tid var at jeg skulle koge rødbede, som du på ingen måde kan smage. 🙂

Denne opskrift giver 8 muffins:

200 gr. rødbede

100 gr. glutenfri havregryn blendet til mel (Du kan vælge alm. havregryn hvis du tåler det)

2 æg

1 tsk. bagepulver

4 spsk. honning

2 spsk. kokossukker (kan undlades, men jeg har fået at vide at mine kager ikke er søde nok 🙂 )

Lidt salt af god kvalitet (Jeg bruger Maldon)

1/2 dl. mild olivenolie (kokosolie eller øko smør kan også bruges)

4 spsk. Kakaopulver

evt. små stykker 70 % chokolade.

Vask rødbede grundigt og start med at koge rødbede med skræl i 30 min. Den skal være rimelig blød når du stikker i den med en kniv. Når rødbeden er kogt, skyller du den i koldt vand og tager skrællen af. Blend rødbeden til en fin tynd puré. Pisk derefter i en skål, æg, honning, salt, kokossukker, kakaopulver, oliven olie, samt det blendede havremel sammen med rødbede puréen. og kom til sidst bagepulveret i.

Hæld massen i forme og kom evt. små stykker mørk chokolade i. Det smager såå skønt!

Bag ved 180 gr. i 15-20 min. Lad dem køle lidt af og nyd dem lune. De er virkelig lækre og på ingen måde tørre!

De 8 stk. blev ret hurtigt spist herhjemme. 🙂

Kærligst Tina

/Indlægget indeholder affiliate links/

(Svampede glutenfri chokolade muffins)
(Svampede glutenfri chokolade muffins)
Del på facebook
Del på linkedin

2 kommentarer til “Svampede lækre chokolade muffins”

  1. Er der en særlig grund til du koger rødbeden med skrald? 🙂 Jeg synes det er nemmere at skralde den inden også koge den!

    1. Tina Lykkegaard

      Hej Louise. Jeg har ikke noget at have det i og alligevel lidt. Grøntsager vil miste vitaminer og næringstoffer under opvarmning, så jo mere nænsom de kan tilberedes jo bedre. Rødbeden mister meget af sin farve, hvis den koges uden skrald, men du kan jo gøre som du synes. 😉 Kh Tina

  2. Jeg prøvede at lave den vegansk med 2 spsk loppefrøskaller i et glas vand istedet for æg og jeg synes de smagte så lækkert der også, lidt mere bastande men er SÅ fan af den her opskrift! tak 🙂

    1. Tina Lykkegaard

      Hej Katrine. Ej hvor super! Det vil jeg prøve næste gang. Tak for fif og TAK fordi du læser med. Kh Tina

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *