Hvorfor egentlig vælge naturligt/økologisk hudpleje?

Hvorfor egentlig vælge naturligt/økologisk hudpleje?

/Indlægget indeholder reklamelinks, hvilket betyder at jeg får en lille kommision, hvis du køber det online gennem disse links. Dertil er der sponsoreret indhold. Tak fordi du læser med og støtter mit arbejde!/

Huden er dit største organ, så pas godt på det!

For mig handler det om, at vores hud er kroppens største organ. Den suger altså det til sig som den får. En procentdel af hvad vi smører på huden, vil blive optaget i kroppen.

Derfor synes jeg det er ærgerligt at fylde kroppen med unødvendige syntetiske samt hormonforstyrrende stoffer, når du kan få noget der er naturligt til næsten samme pris og med stor effekt.

Min erfaring er, at nogle mærker bruger unaturlige ingredienser, hvor prisen på produktet er enormt højt i forhold til naturlige/økologiske produkter. Det behøver altså ikke være dyrt at vælge grøn hudpleje.

Da jeg vejleder i bekymringer/ubalancer omkring huden, ville det heller ikke være oprigtigt at vejlede i noget der er unaturligt og ikke gavner huden ud fra mit synspunkt.

Jeg ønsker nemlig effektfulde resultater på ærlig og naturlig vis. Naturlig hudpleje er baseret på det der i naturen, som hybenkerneolie, mangosmør, hyaluronsyre som er et fugtgivende sukkerstof, aloe vera, jojobaolie, rosenblade og meget mere. Det indeholder gavnlige vitaminer som rent faktisk gør en forskel på huden er min helt klare erfaring.

Hvordan skal du tyde om produktet er naturligt?

Det kan dog være rigtig svært at tyde ingredienslister, men min erfaring er at naturlige/økologiske mærker er LIDT nemmere at tyde.

Rigtig ofte er de også mærket med et eco-cert mærkning eller andre udlandske bio-anmærkninger, som man kan gå efter.

Her bruges der ofte ingredienser som: Aloe leaf extract, sheabutter, parkii butter, glycerin, flower extract, sweet almond, rosehip eller lign.

Jeg kigger altid produkterne igennem for mineralske olier. Min erfaring viser, at det tilstopper huden og kan fysisk ikke trænge ned i huden. Det vil egentlig bare ligge på overfladen af huden uden at trænge ned.

Hvorimod jeg har oplevet at vegetabilske olier fra planter og nødder trænger ned i huden. På ingredienslisten kaldes mineralske olier også for: Parrafin, parrafinium, petrolatum, vaseline, mineral oil.

Hvorfor egentlig vælge naturligt/økologisk hudpleje?

Skal du holde dig fra æteriske olier (parfume)?

Æteriske olier har gennem tiden også fået en hård medfart. De siges at være allergifremkaldende, hvilket de også kan være.

Det er ikke nogen hemmelighed, men det handler også meget om, hvilken kvalitet det er og hvordan vi bruger dem.

Når du ser på ingredienslisten vil det stå som parfume, hvilket jeg synes er lidt ærgerligt for det er jo helt naturligt.

Det skal dog siges, at hvis man er allergisk overfor parfume er det heller ikke sikkert, at naturlig duft tåles, men nogle vil opleve, at de godt tåler natulig duft, som hvis du pressede nogle rosenblade og koncentrerede det kraftigt.

Æteriske olier har også en enorm god terapeutisk effekt. De har for mig virket opkvikkende og beroligende alt efter, hvordan de bruges.

Nogle er enormt anti-bakterielle, hvilket er suverænt til en uren hudtype, andre meget dulmende på en sensitiv hud.

I forhold til de æteriske dufte skal man også vide, at når du river økologisk skal af citron i din mad er det faktisk i samme kategori som æterisk olie, blot mere koncentreret eller når du kommer citronskal i din smoothies, som jeg meget tit anbefaler.

Jeg synes nemlig, at der sidder SUPER gode stoffer i skallen på en citron. Du vil også kunne få allergi ved at spise en tomat eller gå en tur i parken, derfor skal man tage tingene med et gran salt i stedet for at skære alle over en kam.

Dermed stadig ikke sagt, at ALLE kan bruge og tåle parfume.

Debatten skal bare nuanceres synes jeg. 🙂

Kærligst Tina Lykkegaard

Tilbage til bloggen