Karry ris med spidskål og spinat

Karry ris med spidskål og spinat

En hurtig og nem ret, som kan bruges alene, men også som tilbehør til eks. fisk eller kylling/kalkun. Jeg bruger brune ris, som jeg er rigtig glad for.

Jeg hører stadig, at man ikke skal spise kulhydrater, men ved at udelukke kulhydrater fuldstændigt kan det påvirke dine hormoner meget negativt er min erfaring.

Vi har brug for grove kulhydrater, som brune ris er, men selvfølgelig i moderate mængder.

Hvidt brød, kage, slik, hvide ris og pasta er kulhydrater kroppen ikke behøver.

Her kommer opskriften til 1 person

  • 1 1/2 dl. brune kogte ris (Jeg koger ofte til flere dage af gangen)
  • 1 tsk. kokosolie
  • 1 tsk karry
  • 1 fed hvidløg
  • 2 håndfulde babyspinat
  • 4 blade finhakket spidskål
  • 2 spsk. soyafløde (Kan undlades, men giver en dejlig cremet konsistens)
  • Smages til med havsalt eller med min favorit herbamare urtesalt

 

IMG_8118

 

Start med at svitse karry af på en tør varm pande i 10-15 sek. som fremmer smagen. Kom derefter kokosolie og hvidløg i. Det skal også svitses ganske kort. Så kommer du de kogte brune ris i.

Risene vil suge smagen af karry og hvidløg til sig. Kom nu babyspinat i og lad det “falde sammen”. Det fylder meget i starten, men det falder hurtigt sammen. Til sidst tilsætter du finthakket spidskål og soyafløde.

Det skal kun have omkring 30 sek. på panden, da de aktive stoffer i kålen hurtigt nedbrydes ved varme. Smages til med havsalt eller herbamare urtesalt.

Top retten med økologisk fåre/gede feta (mælk fra geder og får indeholder en anden protein, som kan være bedre at fordøje end komælk) og sesamfrø.

Fik du læst indlægget om, hvorfor du bør spise kål? Ellers læs det HER.

Velbekomme.

Kærligst Tina

Tilbage til bloggen