Hvid brownie uden gluten, mælk og sukker!

Hvid brownie uden gluten, mælk og sukker!

Den anden dag så jeg i Go’morgen Danmark at de lavede en lækker brownie på kikærter, så tænkte jeg at det ville jeg da også. Derfor sprang jeg i køkkenet og lavede en hvid brownie. Jeg ved godt hvad jeg ville tilføje næste gang og så kan i jo gøre det som det første. Den var super nem at lave, da det hele stort set bare skal blendes i en blender eller foodprocesser.

Her kommer opskriften på en lille brownie som giver 8-10 stykker

  • 1 dåse kikærter (Jeg bruger økologiske fra urtekram)
  • Revet citronskal fra 1 1/2 citron
  • 1/2 citronsaft (Mine citroner var meget små)
  • 50 gr. økologiske kærnet smeltet smør
  • 1 tsk. vaniliepulver
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. kokossukker (Du kan også bruge sukrin gold. Jeg kan faktisk bedre lide smagen af denne)
  • 20 gr. havregryn malet til mel
  • 30 gr. hakket mørk chokolade*
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
Skyl kikærterne godt. Blend alle ingredienser undtagen bagepulver og chokolade. Riv citronskal fra 1 1/2 citron. Hak chokoladen groft og kom bagepulver samt chokolade i som det sidste og rør dejen rundt med et piskeris.
Kom massen i en form og bag ved 180 gr. i 25 min. Min blev en anelse for tynd, så sats på at tykkelsen skal være omkring 2.5-3 cm.
*Jeg vil klart bruge en hvid økologisk chokolade næste gang, evt. med en håndfuld hindbær. Den hvide chokolde indeholder dog komælk, men det vil helt sikkert gøre kagen endnu mere lækker. De har faktisk den lækreste hvide chokolade i Naturskøn med mango. Det kunne virkelig også være lækkert! (og farligt) 😉
Velbekomme.
Kærligst Tina
/Indlægget indeholder affiliate links/
Tilbage til bloggen